Turiști în pericol -  Erau deshidrataţi! Au cerut ajutor salvatorilor montani!

Doi turiști din Sfântu Gheorghe care au parcurs, seara trecută, creasta Pietrei Craiului, iar la un moment dat au cerut ajutor pentru că prezintau simptome de deshidratare.
Aceștia au plecat la drum fără rezerve de apă și fără lanterne. Au cerut ajutor printr-un apel la Dispeceratul National Salvamont, iar doi salvatori montani de la formatia Salvamont Campulung Muscel au plecat în ajutorul turiștilor cu apă din belșug și cu electroliți.
Turiștii din  Sfântu Gheorghe ajunseseră  în refugiul din Saua Funduri, localizat în Munţii Piatra Craiului și prezentau crampe musculare, stări de vomă și frisoane.

CITEȘTE ȘI ... (foto - video) Exclusiv! O șoferiță, la un pas să fie pângărită!

Potrivit unei postări pe Facebook a Dispeceratului Naţional Salvamont: ”Au ajuns in refugiul din Saua Funduri, dar sunt foarte deshidratati, nu mai au apa si in plus, au crampe musculare, senzatie de voma si usoare frisoane, toate fiind simptomele deshidratarii.”.

Cei doi au fost preluați de salvamontiștii de la formatia Salvamont Campulung Muscel și coborâți de pe munte.

Nu uitați!
Echipele salvamont, singurele structuri abilitate oficial si care deţin personal pregătit profesional si atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 iar absolut orice informaţii despre zona montană se pot obţine prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont ( 0372126668 sau 0SALVAMONT) , de pe aplicaţia SALVAMONT sau aplicaţia DSU, aplicația oficială a Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ambele pentru telefoanele mobile.