(video) Maratonistul mort în Munții Piatra Craiului - un chirurg cunoscut!

UPDATE, 7 octombrie:

Bărbatul care a murit sâmbătă la competiţia montană din Piatra Craiului este un cunoscut chirurg din Cluj-Napoca. Medicul ar fi încercat să salveze o sportivă, care a alunecat într-o râpă, moment în care a a căzut şi el în gol de la 70 de metri.

Accidentul a avut loc în zona cunoscută ca Marele Grohotiş, din Piatra Craiului.

Edy Klocek era căsătorit și a lucrat la spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, de unde a plecat pentru a profesa în Marea Britanie.

A 14-a ediţie a Maratonului Piatra Craiului a fost oprită după această tragedie. Competiția ar fi trebuit să se defășoare pe un traseu solicitant, care porneşte din Zărneşti, străbate masivul făcând un ocol prin judeţul Argeş iar punctul de sosire era tot în Zărneşti. S-au înscris în cursă 140 de femei cu vârste de la 18 la peste 50 de ani şi peste 500 de bărbaţi cu vârste de la 18 la peste 70 de ani.

Sursa: click.ro
 

UPDATE, ora 15:30

Ultimele date oferite de echipajele de intervenție: ambele victime au decedat. Femeia a fost resuscitată la locul accidentului, însă medicii nu i-au putut salva viața.


La momentul respectiv, bărbatul era conștient, având fracturi la ambele picioare. În timpul transportului către spital, starea acestuia s-a agravat și a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitat, dar fără rezultat.

Din primele informaţii reiese că accidentul, petrecut în zona Dâmbovicioara, a fost pus pe seama vremii nefavorabile.

Cei doi concurenti sunt: o femeie, în vârstă de 45 de ani, din județul Harghita, și un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Cluj Napoca.


 

”O femeie si un barbat care participau la Maratonul Pietrei Craiului (cu plecare si sosire in Zarnesti, jud. Brasov si traseu pe creasta Pietrei Craiului) ar fi cazut intr-o râpă, in zona Dambovicioara. Salvamontul a intervenit pentru recuperarea barbatului, care inca era in viata. Ulterior,  ambele persoane au fost declarate decedate. Pana in acest moment, a fost identificat numai barbatul - 39 de ani, din Cluj Napoca.
Politistii din cadrul Politiei municipiului Campulung efectueaza cercetari pentru stabilirea imprejurarilor in care a avut loc evenimentul si identificarea femeii, atunci cand aceasta va fi recuperata de salvamontisti.”, susțin polițiștii.

UPDATE, ora 14:00
În ciuda eforturilor salvamontiștilor, femeia nu a putut fi salvată fiind declarat decesul, după ce aceasta a căzut într-o prapastie adâncă de 70 de metri.
 

UPDATE, ora 13:20

Salvamont Argeș intervine pentru salvarea celor doua persoane. La locul solicitarii au fost gasite o femeie în stop cardio respirator (se fac manevre de resuscitare de catre salvamontisti) si un barbat constient, cu ambele picioare fracturate.

Cei doi participau la al-14-lea Maraton Piatra Craiului.

Salvamontiștii argeșeni, împreună cu un echipaj medical de la SAJ Argeș, intervin în Munții Făgăraș, zona Piatra Craiului, acolo unde doi turiști au căzut în prăpastie.

CITEȘTE ȘI ... Nu deschideți email-urile suspecte! Înşelătorie în numele ANAF!

Din primele informații, se pare că o femeie este inconștientă. În acest moment, se fac manevre de resuscitare.

În zona amintită, în această perioadă, se desfășoară al-14-lea Maraton Piatra Craiului.

 

Video Salvamont Arges