Turist în Grecia? Condițiile în care poți merge în vacanță | Sursa Ta

Autoritățile elene dau undă verde sezonul turistic pentru străini. Pot intra în Grecia turiști din țările Uniunii Europene, inclusiv români, din Marea Britanie, Israel, Rusia sau Statele Unite. Accesul se poate face cu avionul sau terestru prin cele două puncte vamale cu Bulgaria (Kulata-Promachonas și Svilengrad-Ormenio) și unul cu Macedonia de Nord.

CITEȘTE ȘI... Moment tragic! Familia ridică trupurile victimelor înjunghiate la Mihăiești!

Cei care doresc o vacanță în Grecia, trebuie să țină cont de aceste condiții:

- Dovada vaccinării

Turiștii trebuie să prezinte la intrarea în țară dovada vaccinării împotriva COVID-19 și să fi trecut 14 zile de la rapel. Documentul trebuie redactat în limba engleză.

 

- Dacă ai avut Covid-19

Turiștii care au trecut prin boală trebuie să prezinte o dovadă emisă de un laborator autorizat din statul de proveniență că au fost diagnosticați cu COVID-19 într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Grecia.


- Nu ai făcut vaccin. Nu ai avut Covid-19

Turiștii care nu sunt imunizați și nici nu au trecut prin boală trebuie să prezinte la intrarea în țară un test negativ PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte. 
Menționăm: autoritățile elene pot face teste aleatorii, iar persoanele depistate pozitiv intră în carantină sau li se poate refuza accesul în Grecia.

CITEȘTE ȘI... Găsit fără viață în toaleta vestiarului. Ce spun polițiștii!

 

IMPORTANT

Toți cei care merg în Grecia trebuie să completeze Passenger Locator Form cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc. 
Documentul îl găsiți AICI