Tudor Pendiuc: „Piteștiul merită și trebuie să fie capitala viitoarei regiuni din care va face parte”

Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, acum candidat ALDE la Senatul României susține că regionalizarea este benefică și necesară, Piteștiul meritând să fie capitala viitoarei regiuni din care va face parte: ,,Procesul este greoi și complicat și implică o largă dezbatere pentru a fi stabilite clar criteriile de formare a regiunilor. Beneficiile vor fi uriașe pentru că administrațiile locale vor accesa mai ușor fonduri europene, vor crește semnificativ investițiile, ceea ce va genera noi locuri de muncă, confort pentru cetățeni și o calitate mai bună a vieții. Cu toate acestea, eu consider că regionalizarea nu consitutuie acum o prioritate pentru România. Ar trebui făcută în ultimii doi ani, adică în 2019-2020, astfel încât România să intre pregătită în următorul ciclu financiar. Din păcate, au trecut deja 2 ani din exercițiul financiar 2014-2020 iar absorbția de bani europeni este zero. Aceasta este prioritatea României în acest moment, nu regionalizarea” a declarat Tudor Pendiuc la Conferința Internațională cu tema ,,Europa sub presiune – criza socială și economică” desfășurată joi, 17 noiembrie 2016 la Universitatea Constantin Brâncoveanu.
Având în vedere experiența în administrație, fiind timp de 24 ani Primarul Municipiului Pitești, dar și președintele Asociațiilor Municipiilor din România, Tudor Pendiuc cunoaște toate problemele cu care se confruntă primarii din țară.

Mai mult decât atât, experiența sa a fost recunoscută de-a lungul timpului, în 2013 primind titlul de ,,Cel mai bun primar din țară la nivel național’’ și ,,Premiul de Excelență pentru cele mai valoroase proiecte de accesare a fondurilor europene’’. Totodată a fost decorat de președintele Ion Iliescu, dar și de președintele Traian Băsescu.

 

Comandat de ALDE ARGEȘ, publicat de MB AGENCY COMPLETE, MCF: 11160008