Tudor Ionescu: Spitalul de Pediatrie Pitești preia toate urgenţele pediatrice!

Sărbătorile de iarnă nu ar trebui umbrite de problemele de sănătate specifice acestui sezon. Respectând măsurile de siguranţă și comunicând cu medicul, atunci când este cazul, copiii pot petrece în siguranţă evenimentele de familie din acest sezon. Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, dr. Tudor Ionescu, ne-a declarat că, în această perioadă, cele mai frecvente afecţiuni întâlnite la cei mici sunt cele ale căilor respiratorii, ce coincid cu simptomele de COVID-19. Însă, dacă în urma recomandărilor medicului de familie, starea de sănătate nu se ameliorează, este indicată o vizită la Spitalul de Pediatrie.

„Nu trebuie să lăsaţi copiii până în ultima clipă, deoarece cu cât este mai deteriorată starea de sănătate, cu atât este mai greu de recuperat. Copiii sunt în siguranţă la Spitalul de Pediatrie și nu există niciun risc pentru ei sau aparţinători să contracteze virusul. Îi sfătuiesc să nu amâne prezentarea la spital pe aceste motive, deoarece nu au de ce să se teamă. Nu ezitaţi să veniţi cu cel mic la urgenţe atunci când situaţia o impune, pentru a primi consult medical din partea unui specialist. S-a întâmplat ca unii copii să ajungă prea târziu la noi, când era foarte greu să mai facem ceva.”, a explicat managerul Tudor Ionescu. 

 


Toate urgenţele pediatrice sunt primite la Spitalul de Pediatrie Piteşti

„Mare atenţie și la sporturile practicate și la jocurile mult prea năstrușnice, pentru că secţia de ortopedie este mereu suprasolicitată din cauza fracturilor de membre pe care le au copiii. Aceste traumatisme sunt mai întâlnite în sezonul rece, când apar gheaţa și zăpada, când cei mici sunt supuși accidentelor de această natură.”, a mai specificat medicul Tudor Ionescu. De asemenea, acesta a amintit părinţilor că toate urgenţele pediatrice sunt primite de Spitalul de Pediatrie Pitești. 

 


Nu ezitaţi să mergeţi la spital pentru cazurile urgente

Infecţia cu SARS-CoV-2 este încă o ameninţare, iar copiii nu sunt imuni.

„Până acum am avut 124 de copii depistaţi pozitivi cu SARS-CoV-2, iar evoluţia lor a fost una bună, cu o însănătoșire rapidă. Cu toate acestea, nu trebuie ca cei mici să fie neglijenţi. Și la ei se impun măsurile de precauţie. Copiii peste 5 ani trebuie să poarte masca. De asemenea, este necesar să evite întâlnirile de grup cu alţii de vârsta lor sau cu adulţi. Este de preferat să renunţe la întâlnirile cu alţi copii în parc sau la evenimente de familie, acolo unde chiar nu se mai poartă mască. Pericolul poate veni de oriunde. Deci, stop colectivitate! Părinţii trebuie să respecte aceste reguli, pentru ca micuții lor să nu îi îmbolnăvească pe ei sau pe bunicii lor.”, a mai explicat managerul Sitalului de Pediatrie, Tudor Ionescu.