Tu știai? Ce reguli trebuie să aplice saloanele de frumusețe din 15 mai

Conform proiectului de lege trimis de Guvern în Parlament spre aprobare, după data de 15 mai, odată cu instituirea stării de alertă cetățenii vor fi obligați să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

De asemenea au fost stabilite reguli de organizare și desfășurare a activităților de îngrijire personală în spațiile special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică.

După 15 mai, vizita la un saloan de înfrumusețare va fi complet diferită față de cele anterioare pandemiei de coronavirus.
De data aceasta va fi cu termometre la intrare, obligatoriu măşti şi mănuşi, distanţă între clienţi şi reguli stricte de igienă. 
Zonele de aşteptare din saloane vor fi desfiinţate, tocmai pentru a se evita socializarea. 

Mai jos puteți citi regulile stabilite pentru saloane după data de 15 mai:

- Prin activitatea de îngrijire personală se înțelege activitatea desfășurată în spații special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică.

- Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață
minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;

- La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37 de grade, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. 
 

CITEȘTE ȘI...Știți că din 15 mai se deschid bisericile? Recomandări privind activitatea în lăcașurile de cult

Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.

- Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mânuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor
de lucru.

- Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.

- Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.

Aceste noi măsuri ar putea determina unele saloane sa-și mai amâne redeschiderea sau este posibil ca măsurile impuse să determine mărirea tarifelor în următoarea perioadă, dar cu toate acestea telefoanele sună încontinuu pentru programări.