Tu cât trebuie să muncești pentru banii ăștia? 12,5 MILIOANE DE EURO! Au mai fost prinși trei din rețeaua lui Vader!

Azi noapte, în timp ce încercau să se sustragă tiptil din țară, cu direcția Marea Britanie, trei indivizi rămași neprinși din rețeaua lui Vader au fost reperați, opriți pe aeroport și reținuți pentru 24 de ore. În aceste momente, ofițerii BCCOA sunt în plină operațiune de aducere a acestora către sediul DIICOT și la Tribunalul Argeș cu propunere de arestare preventivă. Este vorba de Romeo Ghiniș, Sorin Lincan și Răzvan Adrian Neață, toți trei din Pitești. Au fost duși azi noapte în arestul IPJ Olt (întrucât, în Argeș, arestul este plin) și riscă să se alăture - cel mai probabil - restul membrilor rețelei aflați după gratii.

Evenimentul de azi noapte este in directă legatură cu operațiunile DIICOT din ultima lună jumatate, operațiuni care au destructurat trei retețe mari de proxenetism din Argeș care funcționau pe metoda Lover Boy. Prin cele trei rețele argeșene destructurate sistematic, DIICOT a prezentat o altă față a economiei județului, pe care Direcția de Statistică a ratat-o până acum în raportările anuale. Cei care se plâng că industria și, în general, businessurile, nu merg în Argeș nu au luat, evident, în calcul un anumit tip de industrie, și anume cea a prostituției de lux.

Dincolo de amploarea rețelelor de proxenetism coordonate din Argeș, de dimensiunea lor globală, unul dintre cele mai frapante aspecte este, de departe, cel care vizează sumele rezultate din această activitate. Contabilitatea oficială a DIICOT este bazată pe ceea ce a circulat prin conturi. În paralel, anchetatorii estimează niște valori de până la trei ori mai mari decât ce au putut demonstra pe baza tranzacțiilor bancare.

Gruparea lui Vader. Oficial: 5 milioane de euro. Neoficial: minimum 10 milioane. Profituri de 5 milioane de euro, bani identificați de către ofițerii BCCOA și procurorii DIICOT pe baza transferurilor bancare, pe o perioadă determinată (doar în ultimii șase ani). Oamenii legii susțin că, în fapt, valorile obținute de rețea de la fetele trimise în cele mai scumpe destinații de pe harta prostituției europene (și, pe alocuri, dincolo de granițele continentului) sunt cel puțin duble. Banii aduși cash atât de către prostituate, cât și de proxeneți, cheltuielile necontabilizate cu vacanțele de lux, cu jocuri de noroc, cu ultimele modele de bolizi (Ferrari, Pontriac, Audi R 8, Mercedes clasa S), cu bijuterii și ceasuri foarte scumpe, cu investițiile imobiliare duc valoarea rețelei lui Vader - numai în ultimii ani - undeva în jurul sumei de 10 milioane de euro. Fetele plasate în cluburi precum Globe (Zurich) sau Pasha (Ibita) făceau în medie 7.000-8.000 euro/lună fiecare. „Căderea imperiului de prostituate de lux al lui Vader din Pitești”, a titrat presa națională, bifând județul Argeș pe harta unei altfel de economii de piață.

Gruparea Curtea de Argeș. Peste 20 de suspecți ridicați în dimineața de 5 iulie. 1 milion de euro – suma din scripte pentru ultimii 4 ani (2013-2017). Cel puțin dublu, la prima strigare. O rețea cu un istoric adânc înfipt în orașul Basarabilor, cu 40 de fete exploatate sexual în diferite locuri din Europa la momentul loviturii DIICOT. În ziua perchezițiilor, parcul auto pus sub sechestru rivaliza orice reprezentanță din industria de specialitate. Au fost ridicate 27 de autoturisme: Mustang, Porche Cayenne, Mercedes-uri, Audi, BMW.

Diviza Rătești. O vom numi așa, pentru că făcea parte dintr-o rețea națională, cu ramificații în București, Dâmbovița, Timiș și Ilfov. Timiteau fete în Irlanda, Marea Britanie şi Germania. Câteva sute de mii de euro din totalul estimat de anchetatori pot fi punctate în contul argeșenilor din cadrul acestei rețele.

-----------------------

Vă reamintim că toate cele trei grupuri peste care a năvălit Crima Organizată și procurorii DIICOT în ultimele săptămâni acționau prin metoda „lover boy”, proxeneții agățând fete naive pe care le făceau să se îndrăgostească, în „tunarea” cărora investeau și pe care le trimiteau apoi în cluburi de lux din Occident, în vitrinele cartierelor roșii sau în apartamente destinate prostituției pentru sume de bani uriașe.

----------------------------

Personajele-cheie în afacerea de milioane de euro

Rețeaua Pitești: Vader „Nașul” și Dîrnea „Lover Boy”

Marius Alexandru. 47 ani. Era cunoscut sub apelativul de „Vader” sau „Naşul” şi este considerat de investigatori ca fiind capul grupării, recunoscut ca lider absolut de către ceilalți membri. I se recunoştea autoritatea, fiind cel care îi învăţa pe băieţi cum să procedeze cu prostituatele, dar şi cel care media conflictele dintre aceştia. Pentru „sfaturile” date şi plasarea fetelor în cluburile de lux, Vader primea şi cadouri din partea proxeneţilor, aceştia oferindu-i între 500 şi 1.000 de euro. Conform datelor obţinute în urma monitorizărilor DIICOT, gruparea din Piteşti s-a format în 2011, iar Vader a aderat la aceasta în 2012, ajungând rapid s-o conducă. Prieten apropiat al lui Adi Minune (nașul altui proxenet arestat în aceeași rețea), Vader deținea toate conexiunile-cheie cu cluburile de lux din Europa.

CITEȘTE ȘI...VIDEO (azi noapte)! Conflict în centrul Piteștiului - POLIȚISTUL A SCOS ARMA!

Cel mai celebru din lotul arestaţilor din gruparea de proxeneţi este Iulian Dîrnea. Acesta a ieşit în evidenţă prin palmaresul de iubite celebre, cu care a apărut adesea în publicaţiile de cancan. Pe lista de iubite le are pe Roxana Vancea, Andreea Tonciu şi Mădălina Pamfile. Este cunoscut pentru excursiile exotice şi bolizii de lux cu care se afişa, dar şi pentru petrecerile cu celebrităţi la care lua parte. Acum doi ani, făcea furori pe internet cu fotografii realizate într-un avion privat alături de Floyd Mayweather Jr. Procurorii au prins o convorbire între el şi Giani Pârvu, arestat şi el în dosar, în care îi dădea lecţii despre cum să îşi ţină iubita pe care o băgase la produs în cluburi din Elveţia: „Ai grijă cu diva, să schimbi maşina la sfârşitul lunii, fă să-ţi fie bine că e perversă. Te iubesc. Fără milă. Fără dragoste!”.

Rețeaua Curtea de Argeș: oameni de afaceri, finul șefului Poliției, nepotul procurorului, neamul primarului

În rețeaua din Curtea de Argeș, s-au remarcat personaje precum Răzvan Bucur (finul șefului Poliției Argeș – Ionel Ispir), Augustin Arsenescu (nepotul fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, Petru Arsenescu), Vasile Ghițulete (patronal Clubului 69), Gheorghe Preda (nepot de grad mai îndepărtat al primarului Preda din Valea Danului), Adrian Florescu (proprietar Asociaţia Club Sportiv Adi Box) Cosmin Boncea (fiul omului de afaceri Gheorghe Boncea, care le făcea acte false pentru mașini proxeneților).

CITEȘTE ȘI.... Jumulește asta! A amenințat o polițistă cu moartea și l-a luat Parchetul!

Reflecția economică a anului! Costinel Vasilescu – om de afaceri, fost viceprimar Curtea de Argeș: „Păi pe ăştia, care aduc bani în ţară, îi iei?”

De departe, cea mai șocantă poziție publică cu privire la acest tip de activitate... comercială, cu titlu de analiză economică, a venit din partea omului de afaceri Costinel Vasilescu (fost viceprimar al municipiului Curtea de Argeș) care, în ziua destructurării rețelei din orașul său, a avut următoarea declarație reprodusă de presa din Curtea de Argeș:

„Extraordinară acţiune a poliţiei! Maaamă, ce treabă au făcut! Se mai şi laudă. Păi ce au făcut ei e de plâns, nu de lăudat!

Păi pe ăştia, care aduc bani în ţară, îi iei? Ştiu, ştiu! Să nu-mi spuneţi că nu plătesc impozite că nu ține! V-aţi gândit vreodată ce fac ei cu banii? Cumpără materiale de construcţii şi îşi fac case sau câte o afacere, da? Cei de la care cumpără sigur că plătesc impozite. Îşi cumpără maşini şi le înscriu în România. Sigur că plătesc impozite şi asigurări. La maşinile astea îşi cumpără benzină şi piese de schimb. Îşi cumpără bijuterii şi haine. Magazinele plătesc impozite. Mănâncă şi beau în restaurante. Şi restaurantele plătesc impozite.

Deci banii lor sunt impozitaţi în totalitate şi chiar rămân în ţară aproape toţi. Şi, ca să fie treaba treabă, nu există nicio reclamaţie de la nicio fată că ar fi forţat-o cineva să aibă o asemenea meserie. Mai mult decât atât, pentru cei care nu ştiu, da, este o meserie, plătită cu salariu şi bonusuri, toate impozitate în ţara respectivă. Aşa că, dragi poliţişti, eu cred că aţi greşit adresa”.

Ei bine, azi noapte polițiștii au nimerit adresa, reușind să-I prindă și pe cei trei care se sustrăseseră până acum.