TRUCURI PENTRU UN CV IMPECABIL! AFLĂ CE TREBUIE SĂ ADAUGI NEAPĂRAT!

TRUCURI PENTRU UN CV IMPECABIL! AFLĂ CE TREBUIE SĂ ADAUGI NEAPĂRAT! 

În zilele noastre, zeci sau chiar sute de persoane aplică pentru anumite joburi. De aceea, dacă vrei să treci de etapa de selecție și să ajungi la un interviu față în față cu angajatorul, CV-ul tău trebuie să arate impecabil

Așadar, dacă plănuiești ca în 2017 să îți schimbi locul de muncă, ține cont de câteva trucuri atunci când îți pregătești CV-ul: Scoate în evidență datele de contact – oamenii din departamentul de HR sunt ocupați, așa că fă-le munca mai simplă! Adaugă un hyperlink către adresa ta de email, astfel încât un singur click să fie suficient dacă vor să-ți trimită un mesaj. De asemenea, adaugă link-uri active către profilul de LinkedIn și către conturile tale de pe alte platforme, dacă este relevant pentru angajator.

Alege un design inedit – nu e de ajuns să înșiri studiile, experiența sau abilitățile tale. Dacă vrei ca anumite informații să capteze atenția angajatorului, îndrăznește, spre exemplu să adaugi niște grafice. Poți, totodată să colorezi titlurile secțiunilor din CV și să înlocuiești “tradiționalul” font Times New Roman cu Georgia, Cambria, Calibri. Ai grijă, totuși, să nu exagerezi cu toate elementele amintite mai sus.

Adaugă un scurt rezumat – pentru a-i capta atenția angajatorului, începe-ți CV-ul cu un scurt rezumat al experienței acumulate, al istoricului locurilor de muncă și succeselor profesionale.

“Ghidează” privirea celui care va citi CV-ul – Internetul a schimbat modul în care o persoană citește. Mai exact, cei mai mulți dintre noi nu mai parcurgem o pagină de sus în jos, ci ne mutăm privirea aleatoriu pe diverse secțiuni și cuvinte scoase în evidență. Așadar, subliniază sau îngroașă cuvintele/propozițiile pe care vrei ca angajatorul să le citească neapărat în CV-ul tău.

Îmbunătățește secțiunea de aptitudini – dacă job-ul nu cere niște aptitudini foarte specifice, pe care trebuie să le enumeri punctual, renunță la simpla înșiruire a acestora. Mai degrabă, descrie în câteva cuvinte proiectele sau situațiile în care ți-ai dovedit acele abilități și cunoștințe.

sursa: vocea.biz