Tronsoanele 3 şi 4 ale drumului expres Craiova - Piteşti intră în faza de proiectare şi execuţie

Premierul Ludovic Orban a fost prezent săptămâna trecută în Argeş, momentul-cheie al vizitei sale în judeţ reprezentându-l semnarea contracului pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 3 şi 4 ale drumului expres Piteşti-Sibiu. Evenimentul a avut loc în sala mare a Consiliului Judeţean Argeş, iar printre cei prezenţi s-a aflat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, directorul general Dacia, Christophe Dridi, şi alţi reprezentanţi importanţi ai mediului de afaceri argeşean. Noul proiect mare de infrastructură vine la doar câteva luni după ce s-a semnat contractul pentru tronsonul 5 al autostrăzii Piteşti-Sibiu, un alt obiectiv mult aşteptat în mod special de către actorii din industria de auto. Şi drumul expres este tot o solicitare a unui producător de autoturisme, înaintată acum circa 13 ani. Ford a solicitat această arteră rutieră, încă de când a investit în România, printr-un memorandum întocmit pe când Ludovic Orban era ministru al Transporturilor, iar abia în 2020 se reuşeşte semnarea contractului. Prezent la Piteşti, alături de preşedintele Organizaţiei PNL Argeş, Adrian Miuţescu, şi de alţi colegi liberali, candidatul la Consiliul Judeţean, Emanuel Soare, deputatul Dănuţ Bica şi directorul adjunct ANAR, Marius Postelnicescu, premierul Orban a dezvăluit mai multe noutăţi de interes pentru judeţ. 

 


 Tronsonul 3 al autostrăzii Piteşti-Sibiu va intra în licitaţie


După ce în mai s-a semnat contractul de proiectare şi execuţie a tronsonului 5 din autostrada Piteşti-Sibiu, respectiv pentru porţiunea cuprinsă între Piteşti şi Curtea de Argeş, prim-ministrul Orban a anunţat că urmează licitaţia pentru tronsonul 3, Tigveni – Cornetu.

„Sunt în măsură să vă spun că pe tronsonul 3 Tigveni-Cornetu documentaţia de licitaţie a fost avizată de Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice, a fost transmisă către SEAP şi va apărea în jurnalul din 21-22 septembrie. Deci, practic, se poate spune că demarează oficial licitaţia pentru semnarea contractului de Design & Build pentru tronsonul 3. Şi pentru tronsonul 2, Cornetu – Boiţa se fac progrese. Contractul va merge la ANAF pentru controlul ex-ante.”, a declarat premierul Ludovic Orban.

 


 Centura de Vest a Piteştiului - urmează licitaţia pentru studiul de fezabilitate


Cea de-a doua centură ocolitoare a municipiului Piteşti, este un alt proiect de interes pentru argeşeni, aflată de foarte mult timp în atenţia autorităţilor, însă fără niciun progres real până acum. Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat că şi cu acest obiectiv se înaintează.

„Vom porni licitaţia pentru a desemna consultantul care va efectua studiul de fezabilitate. În baza acestuia se va stabili dacă este necesar realizarea centurii la profil de autostradă sau de drum-expres.”, a explicat premierul referitor la planurile privind centura ce va lega Albota de Bascov.

 


 Vești extraordinare de la premierul Orban! Proiectele Argeşului sunt susținute de Guvernul României 


Fostul prefect Emanuel Soare, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean, a luat parte la acest eveniment de mare însemnătate atât pentru mediul economic al judeţului, cât şi pentru cetăţeanul obişnuit. Premierul Ludovic Orban i-a precizat în mod expres că va beneficia de tot sprijinul Guvernului României în toate proiectele pe care le va întreprinde în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, pentru dezvoltarea judeţului.


„În primul rând, domeniul schiabil de la Molivişu, care face parte din proiectul meu pentru Consiliul Județean, a fost prins în masterplanul de turism al țării, urmând să fie scoase în curând din domeniul forestier noi suprafețe. Zona de nord a județului primește astfel, pe partea de turism, o veritabilă gură de oxigen. 
În al doilea rând, premierul a anunțat realizarea centurii de vest a Piteștiului, care va ajuta la reducerea aglomerației în oraș.
În al treilea rând, șeful guvernului a declarat că autostrada Pitești- Sibiu va cuprinde un al șaselea tronson, care va face legătura între Tigveni și Râmnicu Vâlcea. Infrastructura rutieră din Argeş va deveni astfel acceptabilă, după zeci de ani în care a fost ignorată de guvernele PSD.
Cu o administrație liberală a Consiliului Judetean și cu sprijinul guvernului, vom demonstra că se poate și în Argeș!”, a declarat Emanuel Soare. 

 

 

 

 


„Autostrada Pitești-Sibiu, drumul expres Pitești-Craiova, reabilitarea DN 73C (drumul celor 3 capitale), reabilitarea DN 73 Pitești-Brașov, modernizarea DN 67B Pitești-Drăgășani, deschiderea permanentă a Transfăgărășanului, realizarea centurii de vest a Piteștiului, reabilitarea Gării Regale din Curtea de Argeș - sunt proiecte ale Guvernului României, de peste un miliard de euro, aflate în diverse stadii de implementare. 
În jurul acestor proiecte mari putem să asfaltăm drumurile județene și comunale, să conectăm la apă potabilă toate localitățile din județ, să realizăm infrastructura de canalizare și să extindem rețelele de gaze. Vom crea, în sfârșit, zone metropolitane funcționale în jurul municipiilor din județ.  
Ne-am propus să realizăm dispensare medicale în fiecare localitate, centre de permanență și să aducem medici în fiecare școală.
Vrem să creăm parcuri industriale, sisteme de irigații și depozite pentru produsele agricole. Vom dezvolta turismul și agricultura ecologică. 
Cu sprijinul necondiționat al guvernului liberal vom demonstra că se poate și în Argeș!”
Emanuel Soare, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş

 

 

 

 Ministrul Energiei - vizită în Argeş


Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a fost prezent la finele săptămânii trecute în judeţ, unde a vizitat ICN Mioveni, societăţile Leoni şi Lazăr Company şi Hidrocentrale Curtea de Argeş.  Acesta a fost însoţit de către colegii liberali din Argeş, fiind însoţit de către candidatul la CJ Argeş, Emanuel Soare. La Bascov, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vizitat societățile Lazar Company și Leoni.

„Domnul ministru a putut astfel discuta, la faţa locului, cu reprezentanții unor industrii reprezentative pentru Arges, ca fabricarea de componente auto și transporturile rutiere. În același timp, ministrul Virgil Popescu a amintit că guvernul pune la bătaie un miliard de euro pentru IMM-uri, până la sfârșitul anului zeci de mii de întreprinzători putând beneficia de acest ajutor. La Consiliul Județean vom sprijini întreprinzătorii privaţi, un proiect prioritar al nostru fiind înființarea zonei metropolitane, care va facilita dezvoltarea și transportul către zonele industriale din jurul Piteștiului.”, a detaliat Emanuel Soare punctele-cheie ale vizitei ministrului Energie în judeţul nostru. 

 

 

Acest material a fost comandat de Partidul National Liberal - Filiala  Arges
Realizat/Publicat de: MB Agency Complete SRL 
Cod de identificare mandatar financiar : 21200012