Trimiși în judecată pentru evaziune fiscală! Prejudiciul este în valoare de peste 1.500.000 de lei

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și agravată.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2013 - 2015, un bărbat de 41 de ani, cetățean turc, cu domiciliul în Slatina, județul Olt, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din domeniul construcțiilor ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor fiscale cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii de bunuri de la 6 societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, cu sediile în județul Argeș și alte județe, administrate de 4 persoane de cetățenie română.

Prejudiciul adus bugetului statului în valoare de peste 1.500.000 de lei, pentru recuperarea căruia a fost intituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ale celor în cauză.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată a celor 5 persoane.