Trei surori au fost la un pas de moarte după ce bunica lor le-a spălat pe cap cu o substanţă toxică | Sursa Ta

Trei surori din satul Jigoreni din Iaşi, în vârstă de şase, opt şi 11 ani, au fost la un pas de moarte, astăzi, după ce bunica lor le-a spălat pe cap cu o substanţă extrem de toxică.

Cele trei surori locuiesc în localitatea Jigoreni din comuna Ţibăneşti, judeţul Iaşi. Astăzi, bunica lor a încercat să le scape de păduchi şi le-a spălat pe cap cu o substanţă extrem de toxică, folosită pentru oi.

CITEȘTE ȘI... Accident între o mașină și o motocicletă în Curtea de Argeș! Două victime transportate la spital

Aflată sub influenţa alcoolului, femeia din Jigoreni le-a luat pe cele trei copile în vârstă de şase, opt şi 11 ani şi le-a spălat pe cap cu soluţia toxică.

La scurt timp, copilele au început să se simtă rău, iar familia a sunat de urgenţă la 112.

Medicii SMURD le-au explicat oamenilor să le spele pe cap cu apă şi săpun, de mai multe ori, pentru a îndepărta soluţia chimică, până la sosirea echipajelor de urgenţă.

La faţa locului a fost trimis un elicopter SMURD, dar şi o autospecială de transport victime multiple.

CITEȘTE ȘI... Amendă de 2.000 de lei pentru un bărbat din Câmpulung pentru nerespectarea carantinei

Medicii spun că cei trei copiii sunt în stare stabilă fiind internanți și rămânând sub supraveghere.

A fost deschis dosar penal de vătămare corporală din culpă, în cazul celor trei surori din Iași care au ajuns la spital după ce bunica lor, aflată sub influența băuturilor alcoolice, le-a spălat pe cap cu o substanță toxică, folosită la deparazitarea animalelor.

Din fericire, starea de sănătate a copiilor este una stabilă. Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași, părinții au ascultat sfatul medicilor și i-au spălat de 3 ori pe cap cu apă, până la sosirea echipajelor SMURD. În acest fel tragedia a fost evitată. 


Sursa: antena3.ro