Update! Cazul persoanelor moarte după deratizare: Au fost 15 apeluri la 112

Update 

Au fost 15 apeluri la 112, de sâmbătă până luni, în cazul deratizării de la Timișoara, precizează Serviciul de Telecomunicații Speciale. 3 persoane au murit și mai multe au ajuns la spital, după ce într-un bloc a fost făcută recent deratizare, iar ISU spune că acolo au fost detectate substanțe neurotoxice.

„Atribuțiile operatorilor 112 ai STS constau în preluarea apelurilor de urgență, realizarea interviului primar și transferul acestora către agențiile specializate de intervenție. În cazul de față, apelurile au fost transferate către Ambulanță. Responsabilitatea operatorului 112 încetează după transferul apelului și informațiilor către agențiile de intervenție, acestea din urmă având atribuţii în gestionarea intervenţiei, alocarea resurselor și monitorizarea situației semnalate”, arată un comunicat al STS.

Serviciul precizează că instituția nu deține informații despre gravitatea, impactul sau dimensiunea cazuisticii cu privire la cazurile de urgență gestionate de agențiile de intervenție.

Patronul  firmei care a efectuat deratizările în cele două blocuri de locuințe a fost reţinut pentru ucidere din culpă și vătămare corporală.

 

Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit la Timişoara, după ce au prezentat simptomele unei intoxicaţii. Alte 18 persoane sunt internate la spital. Primele date arată că blocul în care locuiesc cu toţii a fost deratizat recent.


Blocul din care doi copii, de 9 zile, respectiv de 3 ani, şi o femeie de 29 de ani au murit, din Timişoara a fost evacuat în totalitate. 18 oameni au fost duşi la spital pentru analize.

În blocul respectiv, începând de vineri au avut loc trei decese, respectiv doi copii de 9 zile şi 3 ani şi un adult de 29 ani.

„Există suspiciune unei cauze toxice. UPU SMURD a anunţat DSP şi Poliţia. Din partea ISU Timiş s-a deplasat echipajul CBRN pentru cercetare. La ora 14.00 a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a stabilit evacuarea întregului bloc (parter plus 4 etaje)”, anunţă ISU Timiş.

 

 

Sursa: Digi24.ro