Trei elevi - eliminați de la bac pentru că încercau să copieze

Astăzi s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului național de bacalaureat, și anume proba la alegere a profilului și specializării. 


Astfel, dintre cei 4739 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre următoarele discipline (Anatomie, biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie şi psihologie), s-au prezentat 4550 de candidaţi. 189 de candidaţi au absentat. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C. 
       
Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 candidați, provenind din centrele de concurs de la Liceul Tehnologic ,,Dacia” Pitești, Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Dima” Pitești și Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până la ora 12.00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.