Trei copii și două femei mușcați de căpușe- suspecți de boala Lyme!

Un copil de 6 ani din Pitesti, un altul de 10 ani din Corbi și unul de 16 ani din Topoloveni au fost mușcați de căpușe. De asemenea, două femei, una de 52 ani din Bascov și o altă de 62 ani din Piteşti, au fost și ele ele mușcate de căpușe. Toți cinci au fost la medic, le-au fost recoltate probe, iar acestea au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, de unde se așteaptă rezultatele. Pacienții au tratament la domiciliu. 


Boala Lyme (Borelioza Lyme) este o boală infecțioasă cu afectare sistemică produsă de o bacterie transmisă omului prin înțepătura unor căpușe infectate. 

Boala Lyme mai este supranumită și „boala cu 1000 de fețe” din pricina faptului că afectând întregul organism, simptomele și semnele ei mimează pe cele ale altor boli, iar reacția individuală față de agentul patogen este foarte diferită de la om la om.

Cu cât boala este tratată mai repede, la scurt timp după înțepătura de căpușă, cu atât șansele de vindecare sunt mai mari. Altminteri se poate ajunge la o borrelioză diseminată, cronică, cu afectări articulare, cardiace, oftalmologice și neurologice cronice.