Tranzacție neașteptată pe piața din Argeș

Jurnaliștii de la Adevărul.ro scriu despre o tranzacție ciudată din județul nostru, doi porci vietnamezi fiind vânduți pentru un laptop şi un smartphone.
O familie argeșeană, din comuna Călinești, și-au vândut animalele preferate nu pentru bani, ci pentru un laptop şi un smartphone, deși aceștia și-ar fi dorit să obțină și un televizor.
Conform Adevărul.ro, familia Udrescu este pasionată de animale, cumpărând acum doi ani mai mulți porci vietnamezi.
Afacerea a crescut şi în scurt timp au ajuns să aibă 60 de porci vietnamezi, extrem de apreciaţi pentru carnea lor, mult mai gustoasă şi mai sănătoasă decât cea de porc tradiţional.
De data aceasta, soții Udrescu au decis să publice un anunț neașteptat pe un site de specialitate, în care cer la schimbul porcilor televizor, laptop, smartphone sau chiar căţei de rasă.
Vedeți aici declarațiile soților Udrescu.

CITEȘTE ȘI ... Atenție ce cumpărați! Produse expirate în magazinele din Argeș!


Porcul vietnamez este originar din Vietnam şi Asia de Sud-Est, este în general de culoare neagră, are imunitate ridicată, ceea ce-l predispune puţin la boli şi ajunge la maturitate în 9 – 10 luni. Porcii vietnamezi sunt animale relativ mici cu picioare scurte, urechi mici şi drepte, coadă subţire si dreaptă. Scroafa vietnameză se distinge prin talia joasă şi corpolentă. Porcii vietnamezi au un foarte bun randament la tăiere (85% randament la sacrificare şi 70% de carne în carcasă).

În România, porcii vietnamezi au pătruns în urmă cu 4-5 ani. În ultimele săptămâni, paginile web de mică publicitate au fost împânzite cu sute de anunţuri prin care se vând porci vietnamezi, preţul per kilogram fiind între 10 şi 12 lei.

Sursa Adevărul.ro