TRANSPORT! Pitești - elevi lăsați în ploaie! Cluj – șofer urcând un cărucior cu rotile!

TRANSPORT! Pitești - elevi lăsați în ploaie! Cluj – șofer urcând un cărucior cu rotile!


Calitatea și costul serviciilor publice rămân una dintre problemele mari, vechi și nerezolvate ale Piteștiului. În ciuda eforturilor anunțate de către municipalitate și de către Publitrans (în cazul în față), transportul public de călători, de exemplu, stârnește în continuare numeroase reacții negative în rândul populației. Multe dintre acestea vizează comportamentul șoferilor care tratează piteștenii nu ca pe niște clienți, ci ca pe niște prăpădiți cărora li se face un favor. Dacă municipalitatea și compania au reușit să îmbunătățească în ultimii ani parcul auto, condițiile și serviciiile complementare (cum ar fi plata cu cardul), cei șapte ani de acasă și mentalitatea șoferilor necesită adevărate operații pe creier.


Cel mai elocvent exemplu referitor la discrepanțele uriașe cu privire la relația dintre aceștia și călători îl reprezintă două postări publice datând de săptămâna trecută: una din Pitești, una din Cluj.

 

Pitești, 20 februarie, ora 18:38, postare aparținând utilizatorului Sebi Andrei

"Felicitări" domnului șofer de autobuz care a închis ușa în nas (nu erau la mai mult de 3 m distanță de ușa din față) la 3 elevi de liceu care au alergat să prindă autobuzul, iar afara ploua binișor. Un gest cu adevărat "civic"!

P.S. Șoferul i-a observat pentru că alergau către autobuz din partea din față.”   

 

Cluj, 18 februarie, ora 10:36, postare aparținând utilizatorului George Alin Radu (preluare Ioana Racolta)

„Clujul european. Șoferul a coborât ca sa ajute la urcarea in autobuz femeia in cărucior. Autobuz dotat, cum scrie la carte. Jos pălăria, Cluj! ”  

Așadar, în vreme ce în Pitești, un șofer nu și-a mai găsit 3 minute să îi aștepte pe elevii care alergau prin ploaie, în Cluj, omologul său și-a dat fundul jos de la volan cu promptitudine și a ajutat o doamnă aflată în cărucior cu rotile să urce în mijlocul de transport în comun. Nicio diferență, am zice noi…

 

Când vorbim despre dotări, transportul public din Cluj Napoca este considerat cel mai modern din România. Clujul se află printre primele 10 orașe din Uniunea Europeană cu autobuze electrice raportate la numărul de locuitori. Vorbim despre 41 de vehicule, dintre care 11 achiziționate prin fonduri elvețiene și 30 prin fonduri europene.Primăria și Compania de Transport Public mai au proiecte de modernizare a flotei de transport public prin achiziționarea a 50 de troleibuze și a 24 de garnituri de tramvai.