TRANSPORT METROPOLITAN. Se reiau traseele Publitrans în Mărăcineni, Bascov și (posibil) Bradu

La finele lunii martie, la inițiativa municipalității piteștene, se va înființa Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport, ce are ca obiectiv asigurarea transportului de călători cu autobuze Publitrans în localitățile limitrofe Piteștiului. Pentru început, proiectului se alătură doar Mărăcineni, Bascov și, posibil, Bradu.

„În ședințele din martie, Consiliile Locale din Pitești, Bascov și Mărăcineni vor da hotărâri pentru înființarea ADI Transport. Suntem în discuții și cu Bradu și s-ar putea să intre și ei, dar asta vom stabili exact săptămâna aceasta. Și Oarja își dorește să intre, chiar foarte mult. De asemenea, și Ștefăneștiul, însă cu numărul actual de autobuze din parcul Publitrans nu este posibil. Pe Ștefănești sunt 5 trasee și nu pot fi acoperite, însă, dacă licitația de achiziție a autobuzelor hibrid decurge bine, o să avem, și Ștefăneștiul în ADI Transport de la început. Proiectul este benefic pentru cetățeni, deoarece se vor relua acele trasee care au fost eliminate și care au provocat mari nemulțumiri. Este un pas spre transportul metropolitan.”, ne-a explicat primarul Cristian Gentea.

 


 Gentea acuză reticența din partea Consiliului Județean


În ADI Transport a fost invitat să se alăture și Consiliul Județean Argeș. De curând, primarul Cristian Gentea declara că s-a izbit de o reticență din partea administrației județene și era în dubii că se va alătura proiectului. Însă, în final, lucrurile au intrat pe făgașul normal.

„Noi ne alăturăm ADI Transport și vom sprijini cu tot ce putem. Suntem alături de ei, bineînțeles!”, ne-a declarat vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu.

 

Preluat: saptamanalul ancheta