Trăim experiențe speciale care ne trezesc din cursa noastră nebună prin viață și care ne schimbă ordinea valorilor!

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Elida Zmărăndescu
Ocupația: jurnalist, prezentator TV
Studii: Facultatea de Jurnalism, licențiată în Televiziune
Pasiuni: modeling, design vestimentar, design interior, feng shui, astrologie

----------------------------------------------------------------

 

Elida Zmărăndescu a ales să își construiască o carieră în mass-media atrasă de provocările pe care această profesie le presupune în fiecare zi.

„Am făcut presă scrisă, dar și televiziune. Fiecare articol, fiecare pagină este o încercare pentru jurnalist. Mesajul lui este foarte important, el trebuie să-l atragă pe cititor sau pe telespectator, să îl oprească din graba lui și să-i capteze atenția. Lucrurile se schimbă repede, tehnologia dedicată comunicării, la fel. Trebuie să fii tot timpul în pas cu aceste modificări și cu preocupările oamenilor și tocmai de aceea consider că meseria mea este o continuă provocare. Dacă vorbim despre noua generație, provocările profesionale trebuie să țintă ritmul și trendul cu ea: o generație grăbită care își ia informația din mers, de pe canale adecvate stilului ei de viață. Trebuie să ne adaptăm și să facem trecerea între generația care încă mai consumă presă scrisă și cea specifică social media. Este o provocare la care sperăm să facem față.“


Elida Zmărăndescu consideră că fiecare astfel de generație are avantajele ei, încadrate în perioada trăită. Avantajele cele noi sunt abilitățile de adaptare la noua tehnologie digitală, tehnologia viitorului apropiat. Focusarea pe informația rapidă, aflată la un click distanță și în concordanță cu preocupările lor. 
Traversează aceste vremuri conectată permanent la toate informațiile și schimbările pe care ele le-au adus în viața societății, în ritmul, în planurile și mentalitățile oamenilor.

„Lumea se schimbă și noi ne schimbăm  odată cu ea. Trăim vremuri istorice, pe care nu ni le doream. Trăim experiențe speciale care ne trezesc oarecum din cursa noastră nebună prin viață și care ne schimbă ordinea valorilor. Poate că a venit momentul să punem pe primul loc apropiații, familia, prietenii, viața și relațiile umane. Banii, cariera, mândria ar trebui să coboare în clasamentul preocupărilor. Acum, sentimentele iau locul rațiunii. Este o perioadă de schimbări profunde în relația omului cu cei din jur și cu natura. Poate că această perioadă ne-a fost dată pentru a ne cunoaște mai bine, pentru a înțelege sensul vieții și al trecerii noastre pe Pământ”.


Axată pe aceste schimbări de profunzime, Elida Zmărăndescu preferă să-și focuseze planurile personale pe sănătate și echilibru.

„Este foarte greu să-ți faci un plan în aceste condiții, când te poate surprinde orice. Ce știu este că trebuie să rămânem sănătoși, să avem grijă unul de altul și apoi să ne punem mintea la treabă. Mișcarea trebuie să fie rapidă, altfel pierdem trenuri. În ceea ce mă privește, eu mă bucur când pot să ajut pe cineva. Aceasta este hrana mea spirituală. Sufletește, trebuie să faci cum simți! Să-ți fie bine, să te ridici acolo unde vrei! Sănătatea, credința, răbdarea și înțelepciunea ar trebui să ne fie adevăratele valori! ”