TRAGEDIE! Trupul unui argeșean, mort de 2 luni în Franța, va ajunge acasă! Vezi cumplita poveste prin care...

Săptămâna trecută, vineri, pe 21 aprilie, la redacția SursaTa a venit o femeie, Mariana Dragomir, insoțită de fiica sa, in vârstă de 12 ani, care ne-a cerut ajutor, povestindu-ne situația cumplită prin care trece.

Bărbatul, alături de care traia de 20 de ani și cu care avea o fetiță de 12 ani, și-a găsit sfârșitul, acum 2 luni, in Franța.  Din cauza problemelor financiare cu care se confruntau, Crăciunel Nicolae, in vârstă de 45 de ani, plecase pe 22 ianuarie, la muncă, in Franța.

Acesta mai fusese și in anii trecuți să lucreze in afară, după ce, pâna in 2011, lucrase ca pompier in Pitești. In ianuarie reușise să se angajeze cu contract pe o perioadă nelimitată, in construcții, la o firmă din Metz. Din nefericire, tragedia a lovit această familie, când, pe 18 februarie, bărbatul a suferit un atac cerebral.

După ce, timp de patru zile, femeia incercase să ia telefonic legătura cu el și nu reușise, a trimis un mail catre firma la care se angajase bărbatul și abia atunci, după multe insistențe, a aflat cruntul adevăr. Acesta se afla pe patul unui spital din Metz și era ținut in viață de aparate.

Femeia a plecat insoțită de fetiță și fratele bărbatului, in Franța, cu ultimii bani pe care ii mai avea, să-l mai prindă macar o zi in viață, după ce fusese informată ca bărbatul nu mai avea nicio șansă. Pe 2 martie inevitabilul s-a produs și Crăciunel Nicolae a decedat, lăsând in urmă un copil de 12 ani și o mamă casnică, ce locuiesc cu chirie in Pitești.

A urmat o intreagă perioadă zbucium, timp de 2 luni femeia chinuindu-se să aducă trupul neînsuflețit in țară, pentru a-l inmormânta creștinește. Fiind lipsită de venituri, fără ajutor de la nimeni, Mariana Dragomir iși pierduse orice speranță, deoarece autoritățile franceze anunțaseră că nu îl mai pot ţine la morgă, gratuit.

Impresionați de tragedia acestei familii, am incercat să o ajutăm și am informat autoritățile competente, cu privire la acest caz. Cu ajutorul și implicarea consulului de la Strasbourg – Remus Mărășescu, a Avocatului Poporului - Pitești, Prefecturii Argeș, Consiliului Județean, Asociaţiei Sfinţii Spiridon şi Irina din Piteşti și a primarului Aurel Bălășoiu din comuna Rociu, de unde era Crăciunel Nicolae, s-a reușit repatrierea.  Mâine, 29 aprilie, trupul neinsuflețit al bărbatului va ajunge la Rociu, unde familia il va putea ingropa așa cum se cuvine și fetița va avea unde să iși plângă tatăl.