TRAGEDIE PE A2! 3 oameni și-au pierdut viața și 50 sunt răniți

UPDATE ORA 18:00: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în jurul orei 17:35, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanța, traficul rutier a fost reluat pe sensul de mers către Constanța, la kilometrul 67. Șoferii să fie prudenți, pentru că pe jos, în ciuda materialului antiderapant răspândit, au mai rămas pe jos cioburi, bucăți de plastic, uleiuri, benzină.

Toate maşinile implicate în accident au fost duse la o secţie a poliţiei din apropiere. Vor fi sigilate şi expertizate în următoarea săptămână. S-au luat probe de sânge de la toți șoferii, pentru a se verifica alcoolemia.

UPDATE ORA 17:00:  Situația persoanelor rănite

Spitalul Bagdasar: 14 aduși iniţial, doi rămân, doi fac investigaţii;
Spitalul Floreasca: Șase internaţi din cei 11 ajunşi. Doi sunt grav;
Spitalul Pantelimon: Trei pacienți internaţi. Au fost aduși 5. Doi au refuzat internarea; 
Universitar: Cinci răniți;
Elias: Patru răniți - unul intubat, trei stabili;
Sf. Ioan - trei stabili.

UPDATE ORA 14:00:  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta Romania precizează că peste 100 salvatori au intervenit, în această dimineață, în cazul accidentului rutier produs pe Autostrada A2, km 67, în care au fost implicate 29 mașini, dintre care 2 microbuze care transportau persoane și un camion.

În accident au fost implicate 60 de persoane, dintre care trei victime au decedat, 41 au fost transportate la spitale, iar alte 16 au refuzat transportul.

UPDATE ORA 11:50 La spitale au ajuns puțin peste 40 de persoane. 16 persoane au refuzat transportul către unități medicale.

UPDATE ORA 12:00: Potrivit lui Raed Arafat, sunt trei morți și în jur de 50 de persoane rănite, unele mai grav, altele mai puțin grav. Una dintre victime este în stare critică, fiind intubată. 

UPDATE ORA 11:00: Conform reprezentanților ISU Argeș, până în acest moment, nu sunt raportate victime din județul nostru.

UPDATE ORA 10:40: Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta Romania pune la dispozitie doua numere de telefon pentru familiile celor implicati in accident: 021.264.85.15 si 021.264.85.16

Conform datelor emise de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta Romania, 15 persoane transportate la Sp. Lehliu, 3 la Sp Sf. Pantelimon, 2 la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni", 1 la Sp Floreasca.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația este deviată de la km 64 al autostrăzii A2, pe DN3A Lehliu Gară – Drajna.

UPDATE ORA 10:20:  Raed Arafat a declarat pentru Digi24 că la locul accidentului au fost montate două spitale mobile, acordându-se primul ajutor răniților până la urcarea în ambulanțe.

Raed Arafat anunță că în scurt timp va fi pus la dispoziția populației un număr de telefon pentru informații.

Momentan nu se poate spune că numărul victimelor reprezintă un bilanț final deoarece unele persoane sunt în stare gravă, altele sunt încă încarcerate.

Martorii relatează că este vorba despre două accidente care s-au petrecut la o distanță de 10-15 metri unul de celălalt. Conform Digi24, se circula cu viteză redusă, însă s-a ajuns la un carambol în momentul în care un șofer a ieșit dintr-o parcare.

Ceața și viteza au provocat o adevărată tragedie în această dimineață pe Autostrada Soarelui. Cel puțin 10 mașini au fost implicate într-un grav accident, în care 4 persoane au murit, iar alte 39 au fost rănite, potrivit ultimului bilanț. Planul roșu de intervenție a fost declanșat, iar toate ambulanțele disponibile au fost trimise la fața locului.
Intervenţia va fi îngreunată din cauza deplasării în condiții de ceaţă a echipajelor, iar deocamdată nu se pune problema ridicării unor elicoptere SMURD, conform dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.
Traficul este blocat pe sensul de mers București-Constanța, la km 67.
Accidentul s-a produs din cauza vitezei și a vizibilității reduse. Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție.

Sursa foto: Digi 24