(VIDEO) Surse. Șoferița care a ucis cele două fete pe trotuar ar fi urcat băută la volan!

Update, 1 martie 2021:

Șoferița care a provocat accidentul din cartierul Andronache din București, în urma căruia două fete au fost omorâte, consumase alcool, potrivit unor surse Digi24.

Înainte să se urce la volan, femeia consumase alcool, dar mai puțin decât limita de la care fapta este considerată infracțiune, arată rezultatul probelor biologice prelevate și analizate de INML.

Conform surselor citate, femeia avea o alcoolemie de 0,6 g/l în sânge, dar este vorba despre probe prelevate la trei ore de la producerea accidentului. În acest caz se va face un calcul retroactiv pentru a se stabili cât era alcoolemia la momentul impactului. 

Șoferița nu a fost testată cu etilotestul la locul accidentului pentru că a refuzat invocând probleme de sănătate. Ei i s-au făcut ulterior analize de sânge la spital.

În cazul unui accident, consumul de alcool, chiar dacă alcoolemia este mai mică decât limita pentru ca fapta să fie considerată infracțiune (0,8 g/l în sânge), reprezintă o circumstanță agravantă.

Șoferița,  în vârstă de 56 ani, este cercetată pentru ucidere din culpă și a fost chemată, luni, din nou la audieri. Conform informațiilor Digi24, ea le-a spus polițiștilor că a pierdut controlul volanului, a recunoscut că nu conducea prea des și că a încurcat pedalele.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ea nu a putut da explicații procurorilor din cauza stării în care se afla. Procurorii au spus că era în stare de șoc și că fusese bătută. În aceste condiții, după trei ore, ea a fost lăsată să plece, audierea fiind amânată.

Accidentul s-a produs sâmbătă seară, pe strada Mențiunii din nordul Capitalei. Șoferița a pierdut controlul volanului, a intrat într-un stâlp, apoi într-un gard, mașina strivind două fete care erau pe trotuar. Ambele au fost duse de urgență la spital, însă medicii nu le-au putut salva.

Polițiștii care au vizionat imaginile de pe camerele video spun că mașina a venit cu viteză foarte mare. 

 

Video YouTube

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Femeia care a provocat accidentul din București în urma căruia două fetițe aflate pe trotuar au murit strivite de mașină a fost audiată trei ore. Față de ea nu s-a luat nicio măsură preventivă în dosarul în care este cercetată pentru ucidere din culpă.

Femeia a fost audiată la sediul Brigăzii Rutiere.

Ea a fost lăsată să plece, față de ea nefiind luată nicio măsură preventivă.

Ei i-au fost prelevate probe biologice, medicii legiști urmând să stabilească dacă a consumat alcool.

Femeia de 56 ani este cercetată pentru ucidere din culpă.

Ea a spus că a pierdut controlul volanului, că nu conducea prea des și că a încurcat pedalele.

Tragedia s-a produs sâmbătă seară, pe strada Mențiunii din nordul Capitalei, după ce o șoferiță a pierdut controlul volanului, a intrat într-un stâlp, apoi într-un gard. Cele două fete se aflau pe trotuar. Ambele au fost duse de urgență la spital, însă medicii nu le-au putut salva.

Polițiștii care au vizionat imaginile de pe camerele video spun că mașina a venit cu viteză foarte mare. 

-----------------------------------------------------------------------------------------

ȘTIREA INIȚIALĂ: Accidentul a avut loc în nordul Bucureștiului.

Cele două fetițe au fost rănite când mașina a ricoșat în gardul unei case, în timp ce fetițele se jucau pe trotuar.

Una dintre fetițe are 14 ani, iar cealaltă – 6 ani. Fetele au ajuns la spitalele Floreasca și Grigore Alexandrescu, ambele în stare gravă.

Din informațiile de la Brigada Rutieră, și șoferița și pasagerul din automobil au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale.

După accident, mai multe persoane au agresat atât șoferița, cât și pasagerul, astfel că, pe lângă cercetarea care se face pentru a se stabili cum s-a produs evenimentul rutier, se fac cercetări și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și lovire sau alte violențe, potrivit Mediafax.

Polițiștii încearcă acum să stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul.


Sursa: Digi24