TRAGEDIE ÎN ARGEȘ! O femeie a decedat după ce a fost mușcată de un câine agresiv!

Vineri seara, o femeie, în vârstă de 52 de ani, din comuna Bârla, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic. Isofina Sanda a fost mușcată de un câine rasa Dog Argentinian, recunoscut pentru agresivitate. Se pare că fiul femeii, care lucrează în Pitești, ar fi găsit câinele și de teamă să nu rănească pe cineva, l-a adus în curtea mamei lui și l-a legat. 

Teama băiatului s-a adeverit aseară, când câinele a atacat-o pe mama sa. Aceasta a țipat, iar vecinii știind de agresivitatea animalului, au venit în ajutorul victimei. Au sunat la 112, însă medicii ajunși la fața locului au declarat decesul femeii după ce a fost resuscitată timp de 45 de minute. Victima avea răni foarte grave din cauza mușcăturilor la față, mâini și picioare. 

Anchetatorii urmează să stabilească exact ceea ce s-a întâmplat și cel mai probabil vor deschide și un dosar penal. 

Dogul argentinian este o rasă de câini care își are originea în câinii de luptă de Córdoba. Rasa inițială a fost dezvoltată în orașul argentinian cu același nume, de amatorii de lupte canine. Câinele de Cordoba a fost obținut, la rândul său, din exemplare de Bull Terrier importate din SUA. Câinii de Córdoba erau deosebit de agresivi, fiind greu de stăpânit. În afara luptelor erau folosiți și la vânătoarea de mistreți.

De obicei astfel de câini participă la operațiuni de căutare și salvare alături de efectivele specializat, sunt folosiți de către armată și forțele de ordine.