Tradiţii şi voie bună la Rapsodia Păstorească de la Corbi

Cea de-a 49-a ediţie a „Rapsodiei Păstoreşti”, manifestare tradiţională prilejuită de urcatul oilor la munte ce are loc în fiecare an în comuna argeșeană Corbi, a reunit şi anul acesta fiii satului şi numeroşi oaspeţi din ţară şi din străinătate. Duminica trecută, sărbătoarea locuitorilor comunei de pe valea Râului Doamnei a debutat cu un program de cântece patriotice prezentat de Corul Veteranilor din Pitești, moment urmat de o paradă la care elevii școlii din localitate au purtat un steag tricolor lung de o sută de metri. Prin fața celor prezenți au defilat ansamblurile foclorice și delegațiile sosite din țară, dar și din străinătate. În fruntea alaiului s-au aflat tineri îmbrăcați în costume populare pe frumoși cai de rasă achiziționați tocmai de la Sinaia.
Apoi, toată suflarea și ansamblurile participante au urcat dealul în zona numită „Chilii”, unde a avut loc un program artistic. Păstorii și-au expus oile care au fost admirate de cei prezenți. 

CITEȘTE ȘI ... Aflată pe o bancă, a ajuns sub roțile mașinii! Femeia, în stare critică


Spectacolul a fost deschis de Ansamblul „Ciobănaşul” din Corbi, coordonat de către directorul de cămin Claudia Rotaru, precum şi de formaţia de fluieraşi „Muguraş de fluier”, coordonată de St. Stănciulescu, care au dat probe deosebite de talent, fiind răsplătiţi cu binemeritate aplauze de participanţii care au încins hore şi sârbe pe ritmurile artiştilor. Produsele culinare de mare calitate, băuturile din game diverse, dar mai ales invitaţii speciali la spectacolul de gală care a început la lăsarea serii  au constituit ingredientele principale ale petrecerii la care au luat parte mii de participanţi. La despărţire s-a urat „LA MULŢI ANI, CORBI!” şi majoritatea şi-au dat întâlnire la ediţia cu nr. 50 de anul viitor.