TOT CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE JUCĂRIA MOMENTULUI!

Cum reţelele de socializare au devenit şi ele un pic cam banale, era timpul să fie inventat altceva pentru a ne ţine ocupaţi. Aşa a apărut Spinner, jucăria virală a momentului. Este vândută ca fiind jucăria antistress. Le mai poţi găsi şi sub denumirea de ”hand spinners” sau ”fidget spinners”. Este un fel de titirez cu două sau trei petale, care s-a răspândit de curând cu repeziciune. Totuşi, există puncte de vedere pro şi contra acestui gadget. Iată tot ce trebuie să ştii despre Spinner, jucăria momentului.

Spinner-ul a fost creat acum două decenii de Catherine Hettinger din Florida, pentru a o distra pe fiica ei de şapte ani. Ea nu şi-a putut permite brevetul pentru jucăria devenită acum omniprezentă, aşa încât nu primeşte niciun ban din vânzări, dar insistă că este "mulţumită" de popularitatea ei bruscă, conform unui articol publicat la 5 mai de The Guardian. Ea a deţinut brevetul timp de opt ani, dar l-a predat în 2005 pentru că nu-şi putea permite taxa de reînnoire de 400 de dolari. Hettinger declară că originea spinner-ului se afla într-o " vară oribilă" la începutul anilor 1990, când suferea de miastenia gravis, o tulburare autoimună care provoacă slăbiciune musculară şi avea grijă şi de fiica ei, Sara, acum în varsta de 30 de ani.

Aceste tipuri de titirez există deja de câţiva ani, însă popularitatea lor a explodat în această primăvară.
"Spinner" a fost interzisă în mai multe scoli din SUA, Anglia sau Franţa, pentru că puştii nu se mai concentrau la ore ţi se jucau permanent.
Altii sunt, însă, de părere că dispozitivele acestea ajuta copiii cu nevoi speciale şi consideră că interzicerea în şcoli a acestora este o idee proastă.


Jucăria a fost promovată ca una ce ajută persoanele care au probleme precum ADHD, autism sau anxietate, acționând ca un mecanism de eliberare a energiei nervoase sau a stresului.

Sursa:profm.ro