Top 10 Șoșoacele Argeșului! Locul 10: Elena Lasconi, Locul 5: Sorin Apostoliceanu!

Top 10 - Șoșoacele Argeșului


AUR, formațiune apărută peste noapte din solul fertil al imposturii clasei politice românești, ne-a tezaurizat, iaca, și lexicul limbii române cu un nou cuvânt: „șoșoaca”. Substantivul propriu s-a transformat, astfel, în substantiv comun, căci „șoșoaca” a devenit un termen generic ce acoperă destul de multe tipologii umane, cu sau fără neuroni la purtător. În urma unui studiu sociologic realizat de o casă de sondaje de... casă (că așa fac toate partidele care se respectă), au fost identificate primele zece „șoșoace” ale Argeșului. Topul este dominat însă de „șoșoci”, semn că și bărbații pot fi niște femei adevărate!

 

 

Locul 10 – Elena Lasconi, șoșoacă media, cu busuioc inclus


Elena Lasconi este o șoșoacă mai puțin convențională. Nu este genul acela care-și pune poalele-n cap, nici genul care are nevoie de o ușă a cortului la care să se reproducă verbal. Are suficienți neuroni, încât să nu creadă că Soros vrea să-i pună cianură în diluantul de la ojă și destul discernământ încât să facă diferența între vaccin și agheasmă. Pe de altă parte, zic să te ferească ăl-de-Sus să intri în radarul ei! Reality-show-uri precum „Ferma”, „Sunt celebru, scoate-mă de aici!” sau „Masterchef” au scos la iveală un temperament extrem de războinic. De altfel, șoșoaca a ieșit din Lasconi chiar din primele zile de când a venit la Primăria Câmpulung, declarând că a găsit acolo numai... jeg, mai ales în biroul primarului, motiv pentru care a făcut deratizare de urgență și a chemat și popa să stropească din busuioc sfânta curățenie. 

 

 

Locul 9 – Dorin Mărășoiu, șoșoacă demiseacă


Dorin Mărășoiu este un justițiar prin excelență. Cum coboară în crama cu vinurile care-i poartă numele, cum i se reactivează simțul dreptății. Odată a coborât mai mult și a vrut să ducă toți primarii PSD în PRO România, doar că primarii erau treji și n-a achiesat niciunul. Când și când, șoșoaca din Mărășoiu se reactivează; ai impresia că a doua zi se va înrola în Legiunea Franceză, dar îi trece repede, după o ciorbă de perișoare dreasă cu zeamă de varză. „Dacă vrei pace, pregătește-te pentru război!”- este unul dintre ultimele mesaje postate de Mărășoiu, la finele anului trecut, după care și-a pus o melodie cu Elvis Presley și și-a calmat șoșoacele, una după alta. De câteva zile este chiar anesteziat, dar suntem convinși că, după Sfinții Atanasie și Chiril, se va mai înșoșoca puțin. 

 

 

Locul 8 – Ion Dumitru, șoșoacă rurală


Primarul din Albota, Ion Dumitru, e ca muierea gureșă în gura căreia nu vrei să intri. Se aprinde repede, îți zice vreo două (chiar mai multe!) din manualul său de școala vieții (ediție completă și adăugită), după care se așază să-i treacă. În schimb, nu uită! Are deseori obiceiul să spună tot ce-i trece prin cap, indiferent că e filtrat sau nu de… moderație, indiferent că vorbim de un context potrivit sau nu. Față de o șoșoacă obișnuită însă, cel supranumit „Ducele de Albota” are două mari atuuri: simțul umorului și faptul că omul nu șoșochează doar cu gura, ci și cu fapta. 

 

 

Locul 7 – Dănuț Dinu – șoșoacă pensată


Este impropriu să spui că Dănuț Dinu ar avea în el sămânță de... șoșoacă și asta, pentru că Dinu este un fel de strămoș al Șoșoacei, doar că mai puțin celebru. Practic, Dinu a aplicat tehnica Șoșoacei încă dinainte ca aceasta să intromisioneze mentalul colectiv. A făcut scanadal, a manipulat cu viclenie niște teme sensibile pentru societate, și-a băgat familia la înaintare (și-n sculare, și-n culcare) pentru impresie artistică și de două mandate e consilier local. Acum este în război deschis cu propriul partid, mai exact cu președintele PMP Argeș, Cătălin Bulf, acesta din urmă fiind invidios pe Dănuț Dinu că el nu are coeficient de șoșoacă. Asemănările dintre Dinu și Șoșoaca originală sunt izbitoare, de la numerele artistice până la modul în care se pensează amândoi. 

 

 

Locul 6 – Narcis Sofianu – șoșoaca cu pedigree


Când auzi că Narcis Sofianu face scandal în PNL, știi sigur că vrea să obțină ceva. De obicei, scandalurile se termină brusc și tăcerea se așază. Atunci știi că Narcis Sofianu a obținut ce și-a dorit. Și Sofianu, și Șoșoaca primordială sunt avocați, și unul, și altul știu să se folosească foarte bine de... viciile de procedură. Diferența este că Narcis Sofianu este animat totuși de un simț al ridicolului, în timp ce Șoșoaca nu are nicio limită. De asemenea, populând de multă vreme PNL Argeș, Sofianu a realizat că numai cu gura mare poți obține ceva în acel partid, că altfel, până la Miuțescu te mănâncă tofăneii.

 

 

Locul 5 – Sorin Apostoliceanu, șoșoacă bipolară


Când sistemul îi servește interesului, este omul sistemului. Când sistemul nu-i mai servește, este omul antisistem. Are argumente pentru toate variantele, fie ele și antagonice. Taman de aceea am putea spune că Sorin Apostoliceanu, pesedist cu notorietate teleportat în zona liberală a politicii argeșene, este un fel de șoșoacă bipolară. Pentru el, prietenii de azi sunt dușmanii de mâine și viceversa. Nu-i trebuie mult să se aprindă, ba de cele mai multe ori se aprinde din nimic. Combustia spontană face parte din rutina de zi cu zi. Spre deosebire de Șoșoacă, combustiile sale nu se consumă (doar) în direct pe Facebook, ci se și amortizează în cercuri restrânse sau în intimitatea familiei care îi împărtășește întru totul năzuințele.

 

 

Locul 4 – Gigi Dinescu – șoșoacă nativă


Se poate spune că Gigi Dinescu, președintele PNȚCD Argeș, este o șoșoacă get-beget, în cuget și-n simțiri. Îl animă același patriotism născut din ADN de dac liber și zaibăr de prună și are aceeași sete de dreptate, mai ales când este vorba de dreptatea lui, singura valabilă și justificată. Ca orice șoșoacă ce se respectă, Gigi deține adevărul absolut, dar, la nevoie, și acest adevăr poate fi negociat, dacă interesul o cere. Ca și Șoșoaca originală, și Gigi este subminat de Soros, dovadă și faptul că filiala sa, în ciuda faptului că este condusă impecabil, nu reușește să crească mai mult de 1%.

 

 

Locul 3 – Cuplul de șoșoci Jeni&Santorelli


Fostul primar al Ștefăneștiului, Ioana-Jenica Dumitru și soțul său, Marco Santorelli Adrian, formează un cuplu perfect. Pentru ei, șoșoaca este un stil de viață, un mod de a fi. Revoluționari, avangardiști, conectați atât la butoiul de agheasmă, cât și la tunelul energetic din Bucegi, cei doi sunt, cu siguranță, cu mult înaintea vremurilor lor, motiv pentru care mulți exclamă cum că ar fi de-a dreptul... ireali. Ușurința cu care trec de la postări ce conțin analize sistemice și înaltă spiritualitate la promovare de produse cosmetice de regenerare celulară și vin de buturugă este de-a dreptul uimitoare și o dovadă clară că natura este mereu surprinzătoare. 

 

 

Locul 2 – Cuplul șoșotastik Lavi&Emil


Seamănă ca două picături de apă. Cei care nu-i cunosc cred că sunt mai degrabă frați. Lavinia Năstase și Emil Maghinici însă sunt suflete pereche. Amândoi sunt plini de aplomb, de vervă, de tremurici mai abitir ca piftia de curcan cu usturoi. Amândoi sunt pătrunși de principii înalte și sunt gata oricând să se păruie pentru ele. Sunt oameni-spectacol, oameni care nu pot trece neobservați, oameni pentru care șoșoaca este parte integrantă a ADN-ului. Practic, sunt nevinovați.

 

 

Locul 1 – Cătălin Rădulescu, șoșoacă lăsată la vatră


Stindardul Argeșului, vocea cea mai mitraliantă, șoșoaca noastră nambăr uan a rămas la vatră. Ne-a fost parlamentar atâtea mandate, chiar și așa, fiindu-i scârbă de noi, ăștia care nu am fost în stare să-i apreciem jertfa de revoluționar de carton. Nu, nu îl merităm, așa cum nu merităm pe niciunul dintre cei care duhnesc a patriotism și vor să scape țara de Țucămberg, Soros, multinaționale și lesbiene convertite la veganism. Ne vor lipsi înjurăturile sale mângâietoare și discursurile demne de manualele de patologie. O Șoșoacă veritabilă am avut și noi și nici pe aia nu am știut să o cinstim, fi-ne-ar rușine!

 

Preluare: Saptamanalul Ancheta