Top 10 cele mai tari filme de Crăciun

Se întâmplă foarte rar ca filmele de Crăciun să fie vedetele festivalurilor de film sau să câștige premii Oscar, sărbătorile de iarnă sunt un prilej să revedem cele mai frumoase filme.

 Fie că vorbim despre desene animate și comediile copilăriei, precum „Anastasia” și „Singur acasă”, de producții celebre precum seria „Harry Potter” sau despre clasicele „Miracolul de pe strada 34” și „O viață minunată”, acestea reușesc să ne aducă mereu zâmbetul pe buze. Iată o listă cu filme pe care trebuie să le vezi de Crăciun. 

1.    Home alone/Singur acasă (gen: comedie, 1990, regizor: Chris Columbus)

După ce familia pleacă în vacanța de iarnă fără el, un băiețel de opt ani se trezește nevoit să apere casa de hoți.

2.    Harry Potter și Piatra Filozofală (gen: aventură, familie, 2001, regizor: Chris Columbus)

Acesta este primul film din seria „Harry Potter”, bazată pe romanele scriitoarei JK Rowling și spune povestea unui băiețel persecutat de unchii săi, care descoperă că este cel mai faimos vrăjitor din lume, atunci când este acceptat la Școala de Magie Hogwarts.

3.    The Santa Clause/ Cine este Moș Crăciun? (gen: comedie, familie, 1990, regizor: John Pasquin)

Un tată divorțat, care are relații dificile cu fiul său, devine Moș Crăciun, după ce îl ucide din greșeală pe adevăratul Moș. Astfel, el ajunge la Polul Nord unde descoperă că, din cauza unei „clauze contractuale”, el are noi atribuții.

4.    Love actually/ Pur și simplu dragoste (gen: comedie, romance, 2003, regizor: Richard Curtis)

Filmul spune povestea a opt cupluri diferite, ale căror povești sentimentale se întrepătrund. Evenimentele se petrec în Londra, în perioada Crăciunului și surprind emoțiile prin care trec atât norocoșii, cât și ghinioniștii în dragoste.

5.    The Miracle on the 34th Street / Miracolul de pe strada 34 (gen: comedie, 1947, regizor: George Seaton)

Când un bărbat amabil, care susține că este Moș Crăciun, este internat la un sptial de boli psihice, o tânără avocată decide să îl reprezinte, la tribunal, susținând că omul spune adevărul.

6.    It’s a Wonderful Life / O viață minunată (gen: dramă, familie, 1947, regizor: Frank Capra)

Un înger este trimis din Rai pe Pământ pentru a ajuta un om de afaceri aflat în pragul disperării. Astfel, acesta îi arată cum ar fi fost viața dacă bărbatul nu ar fi existat deloc.

7.    Meet Me in St. Louis / Ne vedem în St. Louis (gen: comedie, musical, 1944, regizor: Vincente Minnelli)

Filmul surprinde viața soților Smith și a celor patru fiice, care se schimbă atunci când tatăl primește o ofertă de muncă, fiind nevoiți să se mute din St. Louis în New York.

8.    Anastasia (gen: animație, musical, 1997, regizori: Don Bluth și Gary Goldman)

Ultima supraviețuitoare a familiei imperiale din Rusia pornește într-o aventură cu doi escroci, pentru a se reîntâlni cu bunica sa. Cu toate acestea, aventura se dovedește a fi dificilă, întrucât cumplitul Rasputin, întors la Sankt Petersburg, plănuiește să se răzbune și să o ucidă.

9.    The Nutcracker / Spărgătorul de nuci (gen: animație, musical, 1993, regizor: Emile Ardolino)

În Ajunul Crăciunului, micuța Marie adoarme după o petrecere dată de părinți și visează că pătrunde într-o lume în care jucăriile sunt mai mari decât ea. Jucăria sa preferată prinde viață și o apără de Regele Șoarece, care se transformă într-un prinț, după ce fetița îi salvează viața.

10.    How the Grinch Stole Christmass / Cum a furat Grinch Crăciunul (gen: comedie, familie, 2000, regizor: Ron Howard)

Grinch, o creatură verde care locuiește în Whoville, pune la cale un plan prin care să strice Crăciunul tuturor oamenilor din orășel.

 

Sursa: Pro TV