Tone de carne şi peşte confiscate de inspectorii DSV

Odată cu începerea sezonului sărbătorilor de iarnă, autoritățile au demarat mai multe controale în spațiile destinate alimentației publice.

Astfel că pentru inspectorii sanitar-veterinari, luna noiembrie s-a încheiat cu efectuarea a peste 600 de controale în județ, finalizate cu peste 200 de milioane de lei vechi amenzi și 6 tone de carne confiscate. Două amenzi în valoare de 2.600 lei au fost date pentru depozitarea direct pe ciment a produselor alimentare şi nerespectarea principiului compatibilităţii.

Cinci amenzi în valoare de 3.400 lei au fost acordate pentru lipsa echipamentului adecvat personalului angajat, iar alte cinci amenzi în valoare de 3.600 lei pentru vânzarea de produse alimentare în locuri neautorizate şi neigienizate. Două amenzi în valoare de 1.200 lei au fost emise pentru ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, dar și pentru produse fără elemente de identificare găsite la comercializare. Alte cinci amenzi în valoare de 3.000 lei au fost date pentru vânzarea și achiziționarea de porci fără documente, în târgurile din mediul rural, iar o amendă în valoare de 2.000 lei a fost aplicată pentru întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de prelucrare, depozitare și prelucrare a produselor alimentare.

O amendă în valoare de 2.400 lei a fost dată pentru înstrăinarea animalelor nedeclarate, fără documente sanitar-veterinare, iar două amenzi în valoare de 1.440 lei, pentru deținerea sau transportul de animale neidentificate şi neînregistrate, fără acte sanitar-veterinare. 400 lei amendă a primit un proprietar de animale pentru refuzul de a efectua controlul sanitar-veterinar al animalelor .

Tot în luna noiembrie au fost confiscate şi scoase din consumul public 6 tone de carne, o tonă jumătate preparate de carne, o tonă jumătate de peşte, o tonă și 300 kg de produse lactate, 6.558 de ouă, valoarea acestora ridicându-se la 162.787 lei. 

Sursa Saptamanalul Ancheta