Tofan și-a recuperat banii de la prefect și de la Sorin Apostoliceanu

Principalii candidaţi ai PNL Argeş la funcţiile de primar al Piteştiului şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, respectiv Sorin Apostoliceanu şi Emanuel Soare, au beneficiat de sprijinul colegilor pentru a îşi achita cheltuielile generate de campania electorală. Cei doi au fost împrumutataţi de către Gelu Tofan, vicepreşedinte al PNL Argeş şi om de afaceri, cu suma de 10.000, respectiv, 15.000 lei. Creditorul a candidat, la rândul său, pe lista de consilieri locali, şi a cotizat cu bani, conform normelor legale, dar pentru că nu a putut să ofere mai mult decât se specifică în lege, a băgat bani în campanie prin colegi.

„Ne-am dorit o campanie solidă şi asta necesită şi cheltuieli. Eu am avut un anumit prag de cotizare, în calitate de candidat pe lista Consiliului Local, şi nu am putut să depun mai mult, aşa că i-am împrumutat pe colegii mei care candidau pentru cele mai importante funcţii. Asta o dată, şi doi, nici ei nu aveau resursele necesare. Am recuperat banii de la ei imediat ce Autoritatea Electorală Permanentă a făcut decontarea. Nu a fost nicio problemă!”, ne-a declarat Gelu Tofan.

Sorin Apostoliceanu a fost împrumutat şi de alţi şase colegi de partid, printre care şi Tiberiu Irimia, cu sume cuprinse între 5.000 şi 20.000 lei, iar el, la rândul său, l-a împrumutat pe Emanuel Soare cu 20.000 lei, care au avut ca destinaţie tot campania electorală. 

Preluare: saptamanalul ancheta