„Toamna Piteșteană” - simfonie de culoare, gust și voie bună!

Cea de-a 14-a ediție a Festivalului „Toamna Piteșteană” a început astăzi, în Piața „Vasile Milea” și în zona centrală a Piteștiului.
Ceremonia de deschidere a festivalului s-a ținut, ieri, într-un cadru relaxat, de la ora 11:00, în Piața „Vasile Milea”, primarul Cornel Ionică, subprefectul Adrian Bughiu, Simona Brătulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, viceprimarul Laurențiu Zidaru, consilieri locali și reprezentanți ai organizatorilor fiind cei care au deschis, oficial, tradiționala manifestare de toamnă. Piteștenii, și nu numai, au fost invitați să se bucure de zilele festivalului, ce se anunță a fi calde și pline de gust și culoare.


Este deja un târg de tradiție în orașul nostru, ce oferă piteștenilor posibilitatea de a-și aproviziona cămara cu bunătăți și, în același timp, de a face o plimbare plăcută pe centru, cu oprire la o terasă, unde pot degusta diverse produse de sezon, într-o atmosferă plăcută, completată de muzică tradițională și de căldura soarelui blând de octombrie.
Primăria Municipiului Pitești promovează, prin acest eveniment, producătorii de fructe și produse agro-alimentare autohtoni, majoritatea participanților la „Toamna Piteșteană” fiind din zona Piteștiului sau din județul Argeș. Aceștia sunt sprijiniți inclusiv prin taxele aplicate de către municipalitate pentru închirierea spațiului de expunere și vânzare, mult mai mici pentru argeșeni, decât pentru cei veniți din alte zone. 
Astfel, la ediția acestui an sunt prezenți peste 240 de producători și comercianți de fructe, legume, carne, brânzeturi, produse apicole și zaharoase, plante medicinale, flori și materiale dendro-floricole, produse de artizanat, precum și producători de haine și îmbrăcăminte de toamnă/iarnă. Standurile și căsuțele amplasate în zona pieței Milea, dar și pe platoul Mobilux sau în zona platoului Fortuna și Griviței, nu vor fi singurele atracții ale târgului de toamnă de la Pitești, festivalul fiind completat și de către terasele de alimentație publică sau de cele cu vin și must, marea majoritate a producătorilor și comercianților prezenți având deja o experiență de mai mulți ani ca participanți la evenimentul tradițional al „Toamnei Piteștene”.


Cu o paletă diversificată de produse de sezon, oferite piteștenilor și vizitatorilor ce se vor opri, în aceste zile, în centrul Piteștiului, „Toamna Piteșteană” ne îmbie, iată, pentru patru zile, la o simfonie de culoare, gust și voie bună, cu posibilitatea de prelungire și pe parcursul săptămânii viitoare, la cererea participanților și dacă vremea o va permite.