Tipuri de portofele de piele pentru bărbați

Dacă accesăm magazinele online ce comercializează produse de marochinărie în căutare de portofele de piele, o să observăm numeroase oferte, care de care mai atrăgătoare.

Un model de portofel bun trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de bază:

- să aibă un aspect elegant;
- să fie rezistent la uzură, lucru ce impune ca să fie confecționat din materiale de calitate superioară, inclusiv să se acorde o mare atenție la finisaje;
- să aibă un grad de funcționalitate cât mai ridicat;
- să fie încăpător.

 

### Cele mai bune portofele pentru bărbați

De la portofele pentru bărbați casual la portofele din piele naturală business, extrem de elegante, în funcție de gust și buget, orice client are ce să își aleagă din magazinele online ce vând accesorii de marochinărie masculine de calitate. Afaceriștii, în mod deosebit, au nevoie de portofele confortabile, care să îmbine optim minimalismul, eleganța și funcționalitatea.

Foarte căutate sunt portofelele de tip clasic confecționate din piele naturală premium. Ele sunt compacte și se pliază la jumătate, așa încât se potrivesc de minune chiar și în buzunarul exterior al unui sacou elegant. Cele mai multe modele au alături de un compartiment pentru monede, mai multe compartimente pentru carduri bancare, plus un spațiu special destinat așezării unor fotografii de familie.

O altă variantă de portofel business este aceea de format mare. Un asemenea accesoriu masculin este destul de încăpător pentru a putea plasa înăuntru un număr destul de mare de bancnote în forma extinsă, nu pliată. El se păstrează de regulă în buzunarul interior al hainei și are multe compartimente pentru cărți de vizită, chiar și pentru unele documente.

Al treilea tip de portofel din piele reprezintă o verigă de legătură între portofelul clasic de format mare și o borsetă, deoarece este spațios și permite depozitarea facturilor, altor documente, a banilor cash, a cardurilor bancare, are inclusiv un compartiment pentru cheile de la mașină. Un portofel de calitate scăzută, deși costă mai puțin, își pierde extrem de rapid aspectul atractiv și, în plus, devină inutilizabil, așa încât va trebui să fie înlocuit cu un altul.

Din acest motiv e mai bine ca să se cumpere de la început un portofel din piele foarte aspectuos și funcțional, chiar dacă clientul va plăti pe el de două sau trei ori mai mult decât pe un portofel de duzină, din clasa economic.

Pielea naturală rămâne cel mai bun material ever pentru fabricarea de portofele și, dacă este ales corect, va putea să fie utilizat de către proprietar vreme îndelungată. Chiar și mai mulți ani, dacă acesta rămâne la stilul pe care la avut în momentul achiziționării accesoriului în cauză.

Pentru a prelungi perioada de utilizare a unui portofel de piele este nevoie de o bună îngrijire a acestuia după achiziționare.  Există specialiști chiar și în materie de portofele, iar aceștia recomandă ca buzunarele portofelului să nu fie încărcate de proprietar până la refuz, deoarece acest lucru poate ca să afecteze negativ integritatea produsului, dar și transportul portofelului în buzunar, care va fi prea bombat și uneori destul de greu.

În funcție de numărul de cărți de credit necesar a fi păstrate în compartimentele acestui accesoriu masculin de marochinărie se alege modelul de portofel. Actualmente există modele care pot găzdui chiar și peste zece carduri bancare, dar în mod normal probabil nu multe persoane au nevoie de atâta spațiu de depozitare.

### Întreținerea unui portofel din piele naturală

În timpul folosirii, orice produs din piele, inclusiv un portofel din piele pentru bărbați, poate să sufere diverse leziuni mecanice, inclusiv să se producă o uscare naturală a materialului din care a fost confecționat.

Din acest motiv pielea trebuie să fie hidratată, cu o o cremă specială pentru produse de marochinărie de acest gen sau chiar cu o cremă de față bună ce conține și substanțe emoliente. Pur și simplu după curățarea temeinică cu anumite substanțe ce nu atacă pielea naturală a portofelului, se aplică crema respectivă cu cârpă moale sau cu un burete pe toată suprafața. Astfel, la fel ca și în cazul pantofilor fabricați din piele naturală, produsul își va recăpăta aspectul inițial, extrem de plăcut.