Tinerii încep să traseze contururile unui nou model de leadership!

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Iuliana-Alina Matei
Vârsta: 47 de ani
Ocupație: director general DGASPC Argeș
Studii: Facultatea de Drept| Facultatea de Teologie Ortodoxă – specializarea Asistență Socială | Masterat în Management public| Masterat în Consiliere în Asistența Socială
Pasiuni: călătoriile, filmele, muzica,  lectura.

----------------------------------------------------------------


Iuliana Matei este directorul DGASPC Argeş începând cu anul 2020, fiind privită în întreg sistemul instituțional ca omul potrivit la locul potrivit. Profesionalismul, iniţiativa şi implicarea totală  menite să vină în sprijinul tinerilor cu care soarta nu a fost foarte darnică sunt calitățile profesionale și umane demonstrate constant,  reperele de bază din cartea de vizită a managerului public Iuliana Matei.  


Consideră că, indiferent de domeniul de activitate, provocările noii generații de manageri vizează, în primul rând, abilitatea de a construi echipe eficiente (formate din oameni pregătiți temeinic), păstrarea motivației în rândul acestor echipe și construirea unei strategii realiste.

„De asemenea, cred că este foarte important să se creeze o relație profesională bazată pe încredere, comunicare deschisă și echitate în luarea deciziilor. Nu este ușor să conduci o echipă și poate, cel mai greu este, la început de «mandat», să îți convingi foștii colegi că funcția pe care o ocupi nu te schimbă pe tine ca om. Până la urmă, calitatea esențială  a unui manager este să fie lider, nu un șef.”


Avantajele noi generații vin, în opinia domniei sale,  din energia specifică vârstei, din  dorința de a se afirma și de a convinge că ideile lor pot aduce plusvaloare.

„Generația nouă are avantajul evoluției rapide a tehnologiei care înseamnă, invariabil, acces rapid la informații. De asemenea, creativitatea tinerilor și curajul lor în a spune direct, fără ocolișuri, ceea ce vor și ceea ce gândesc sunt plusuri. Cert este că avem tineri minunați, bine pregătiți și care au nebunia frumoasă de a crede că prin determinare și pasiune pot schimba în bine lumea. Au o minte deschisă, un spirit de echipă puternic și o ierarhie minimă. Încep să traseze contururile unui nou model de leadership, bazat pe încredere, abilitate și transparență. În dorința lor de a se impune, inevitabil, poate apărea și așa-numitul conflict între generații, o situație cu care fiecare ne-am confruntat. Dar, cu agilitate, flexibilitate și cooperare, acesta se poate transforma într-o punte care să fie folosul tuturor. Până la urmă, toată viața avem de învățat unii de la alții, indiferent de vârsta din buletin.“, declară managerul DGASPC.


Domnia sa vede în perioada atipică pe care o traversează societatea o provocare pentru fiecare dintre noi, indiferent în ce colț al lumii ne-am afla. Cum în tot răul e un bine, Iuliana Matei consideră că aceste vremuri ne-au ajutat să învățăm valoarea solidarității, a empatiei, a respectării unor reguli stricte, la care nu ne-am fi gândit altădată.

„Cu toții cred că am învățat, de asemenea, să apreciem ceea ce contează cu adevărat, trăiri și manifestări cărora nu le dădeam atâta importanță și care vor avea, de acum încolo, o altă valoare.“


În fruntea complexei instituții pe care o manageriază, Iuliana Matei are, pentru 2021, numeroase proiecte de dus la capăt, dar și idei noi pe care își dorește să le implementeze.

„Cu siguranță, cu sprijinul echipei, al colegilor mei, vom reuși. Să fim sănătoși și să avem forța de a  merge mai departe. Categoric, împreună, vom trăi momentul biruinței în lupta cu virusul care, pentru o vreme, ne-a redus la tăcere!”