Tinerii din ALDE Argeș - prezenţi la Școala de Vară a partidului

La începutul lunii septembrie, tinerii din cadrul ALDE Argeș coordonați de președintele interimar Codruț Matei au participat la Școala Politică de Vară a TLDE. Evenimentul s-a desfășurat  în stațiunea Mamaia și a avut drept teme de dezbatere libertatea, democrația și drepturile omului. Peste 200 de tineri au participat activ și au dezbătut  problemele concrete ale societății.

La discuții au participat personalități marcante din spațiul academic și politic, cu experiență atât la nivel național, cât și european. La deschiderea lucrărilor Școlii de Vară a fost prezent și președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care le-a vorbit tinerilor membri ai partidului despre situația prezentă din politica românească, precum și despre provocările de anul viitor, an electoral.

Președintele TLDE, Claudiu-Daniel Catană, a fost cel care a deschis oficial programul Școlii de Vară, acesta mulțumind tinerilor TLDE pentru implicarea de care dau dovadă. De asemenea, discuții cu tinerii prezenți la Școala de Vară au avut și europarlamentarul Norica Nicolai, purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, precum și senatorul Daniel Zamfir, liderul de grup ALDE în Senatul României. Tinerilor li s-a atras atenția asupra rolului pe care îl au  în spectrul politic, dar și despre modalitățile prin care aceștia se pot implica în cadrul partidului și al comunității din care fac parte.

Printre liderii care s-au adresat tinerilor s-a numărat şi vicepreședintele ALDE, Simona Brătulescu. Organizația de Tineret argeșeană, reprezentată în delegația permanentă a TLDE de Codruț Matei și Elena Ungureanu, secretar executiv al filialei argeșene, a fost premiată la prima ediție a Galei Premiilor Tineretului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor. Astfel, TLDE Argeș  a obținut premiul pentru „Cea mai bună organizație din regiunea 6”, Codruț Matei, consilier local în comuna Bascov, a primit distincţia pentru „Cel mai activ consilier local comunal”.