Tineri reținuți - Au furat o armă de vânătoare

Ieri, trei tineri, șoferul de 22 de ani, din Miroși și 2 pasageri, de 19 ani, respectiv 17 ani, au fost opriți în trafic pe raza comunei Săpata. În urma controlului făcut de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești  în mașină a fost identificată o armă letală de vânătoare. Se pare că arma fusese furată în noaptea de de 15 spre 16 mai dintr-un imobil din comuna Buzoești.

CITEȘTE ȘI ... Prins fără mască într-un hypermarket din Argeș! Amendă de 1.000 de lei

După administrarea probatoriului, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au reținut pentru 24 de ore doi tineri de 19 ani, din Costești, respectiv de 17 ani, din Miroși, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 

CITEȘTE ȘI ... Vreme răcoroasă în weekend! Averse, descărcări electrice și căderi de grindină

Un alt argeșean este cercetat pentru săvărșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor după ce, ieri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au efectuat verificări privind respectarea condiţiilor de deţinere și păstrare a armamentului de către deținători.
Astfel, un bărbat de 63 de ani, din comuna Rucăr, a fost sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei, i s-a anulat dreptul de deținere, port și folosire a unei arme, fiindu-i și confiscată, după ce a respectat obligațiile legale ce îi reveneau conform Legii 295/2004.