Avertizare meteo în Argeș: Cod portocaliu de furtuni

UPDATE, 5 iulie:

Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea, valabilă până la ora 16:30. Se vor acumula averse de până la 35-40 l/mp. Vor fi semnalate descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului.

Zonele afectate sunt: zona de munte de peste 1800 m, Rucăr, Lerești, Stoenești, Valea Mare Pravăț, Dragoslavele, Dâmbovicioara.

UPDATE,  ora 15:30

Frontul atmosferic coboară spre centrul județului. Până la ora 16:00, sunt sub avertizare localitățile Pietroșani, Mihăești, Coșești, Stâlpeni, Corbi, Bălilești, Țițești, Dârmănești, Micești, Aninoasa, Domnești, Vlădești, Vulturești, Davidești și Hârtiești.

Centru Național de Prognoze Meteorologice a emis un nou avertisment pentru zona de Argeș, de data aceasta vorbindu-se de un cod portocaliu de furtuni. Zona de nord a județului va fi grav afectată. Vorbim despre zonele: Câmpulung, Schitu Golești, Poenarii de Muscel, Godeni, Berevoești, Cetățeni,Bughea de Jos, Bughea de Sus, Boteni, Mioarele, Rucăr, Lerești, Valea Mare Pravăț, Dragoslavele, Albeștii de Muscel, Dâmbovicioara și zona de munte peste cota 1800.

Va ploua torențial, acumulându-se 35 - 45 l/mp. Vor fi semnalate descărcări electrice, vijelii și grindină.

CITEȘTE ȘI ... În comă după ce a căzut din căruța cu fân!


Avertizarea este valabilă o oră, dar nu este exclusă extinderea acesteia.

 

Meteorologii precizează că, în prezent, sistemul noros se deplasează cu viteză mare de la vest către est.
Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.