Testare COVID–19 pentru personalul din Centrele de Îngrijire și Asistență

Reprezentanții compartimentul de comunicare, registratură și relații cu publicul al D.G.A.S.P.C Argeș au trimis un comunicat de presă în care informează că astazi a fost efectuată testarea personalului din cadrul a două centre, respectiv Centrul de Îngrijire și Asistență Pitești și Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele.

Comunicatul complet îl puteți citi mai jos : 

,, În urma solicitării din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Potecția Copilului Argeș și cu sprijinul direct al Consiliului Județean Argeș și al Direcției de Sănătate Publică Argeș, astăzi a fost efectuată testarea personalului din cadrul a două centre aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș, respectiv Centrul de Îngrijire și Asistență Pitești și Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele.

Decizia D.G.A.S.P.C. Argeș de a solicita aceste testări a venit ca urmare a faptului că, începând cu data de 25.04.2020, a avut loc schimbul de tură de 14 zile a personalului aflat în izolare preventivă la locul de muncă în centrele rezidențiale pentru adulți cu dizabilități, copii și vârstnici.

În condițiile situației epidemiologice în care ne aflăm și ținând cont de faptul că, în cele două centre la care facem referire, beneficiarii sunt persoane vârstnice,
s-a decis TESTAREA CU PRIORITATE a personalului care va fi pentru următoarele 14 zile în izolare preventivă la locul de muncă, după ce aceste persoane s-au supus regulilor impuse de izolarea la domiciliu.

În acest context, au fost testați un număr total de 89 de angajați, astfel:

- 31 de angajați care vor intra în izolare preventivă la locul de muncă, începând cu data de 25.04.2020, în serviciul social Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele;

- 58 de angajați care vor intra în izolare preventivă la locul de muncă, începând cu data de 25.04.2020, în serviciul social Centrul de Îngrijire și Asistență Pitești, cu sediul în Municipiul Pitești.

Acest demers este susținut de Consiliul Județean Argeș, care va asigura costurile legate de această testare, în cazul în care cheltuielile legate de testarea COVID – 19 pentru personalul din cele două centre aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș, respectiv Centrul de Îngrijire și Asistență Pitești și Centrul de Îngrijire și Asistență Bascovele, nu vor fi considerate eligibile pentru a putea fi decontate în cadrul programului național de sănătate publică.

Mulțumim, pe această cale, Direcției de Sănătate Publică Argeș pentru sprijin și pentru promptitudinea de care conducerea și personalul au dat dovadă în acest demers! Este o acțiune necesară și importantă, atât pentru sănătatea vârstnicilor de care avem grijă, precum și pentru cea a angajaților noștri care se ocupă de acești oameni.
De efortul nostru, al tuturor, depinde cum vom traversa această perioadă.

Apreciem, de asemenea, faptul că, datorită respectării cu strictețe a tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, impuse la nivelul centrelor aflate în subordinea instituției noastre, D.G.A.S.P.C. Argeș a reușit să facă față acestei situații cu care ne confruntăm și NU a fost înregistrat niciun caz de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, până în acest moment, atât în centre, cât și în ceea ce privește Asistenții Maternali Profesioniști, dar și aparatul propriu al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș. Sperăm, din tot sufletul, ca eforturile noastre să dea roade și de acum înainte.

Mulțumim angajaților noștri, beneficiarilor al căror destin e în grija noastră și care au fost cooperanți și înțelegători, oamenilor cu suflet care în toată această perioadă ne-au sprijint și instituțiilor care au răspuns apelurilor noastre în lupta cu acest virus care a dat o lume întreagă peste cap! ,,