Termoscaner la intrarea în Primăria Ţiţeşti

Pentru a nu irosi eforturile din ultimele două luni, Primăria Ţiţeşti a luat măsuri suplimentare de protecţie şi prevenţie, după ridicarea stării de urgenţă. Instituţia a funcţionat zi de zi, iar acum, pentru că s-au relaxat restricţiile şi pentru că se aşteaptă la un flux mai mare de cetăţeni, a decis instalarea unui termoscaner la intrarea în instituţie.

„Trebuie să fim precauţi în continuare, aşa că vor fi scanaţi termic toţi cei care trec pragul Primăriei. Nu am avut niciun caz de infecţie la nivelul localităţii şi asta pentru că oamenii au fost înţelegători, m-au ascultat şi au stat fiecare la caselor lor în majoritate. Pe această cale, doresc să le mulţumesc pentru cooperare şi pentru efortul făcut!”, este mesajul transmis de către primarul comunei Ţiţeşti, Gheorghe Savu.

Tot ca măsură suplimentară, persoana din primăria Ţiţeşti care va încasa taxele şi impozitele a fost mutată în biroul Poliţiei Locale, pentru a se crea un circuit diferit destinat celor ce vin în instituţie pentru achitarea dărilor, limitând astfel accesul. 

 


 Se va demara lucrarea de asfaltare de pe Valea Stânii


Deşi în ultimele două luni, lumea a fost în repaus, lucrările de investiţii s-au derulat în continuare. Autorităţile locale s-au adaptat, au obţinut autorizaţii şi documentaţii online şi şi-au pus proiectele în operă. La Ţiţeşti, săptămâna trecută, s-a predat amplasamentul pentru asfaltarea celor 2 km de pe Valea Stânii, urmând să se demareze execuţia. O lucrare demarată în urmă cu două săptămâni a avut o evoluţie rapidă. Astfel, este aproape de finalizare primul tronson de gabioane din cele trei prevăzute, din cadrul obiectivului „protejarea albiei pârâului Valea Mănăstirii în 3 zone”. 


După cum ne-a mai declarat primarul Gheorghe Savu, un alt proiect important încheiat în această perioadă este etapa a doua a reţelei de canalizare, ce se întinde pe 25 km, realizată cu fonduri bugetare proprii. După ce s-au tras conductele, drumurile şi trotuarele au fost complet reparate, aceste cuprinzând şi o porţiune de 4 km din DN 73. O altă veste bună a autorităţilor locale o reprezintă faptul că în maximum 2 săptămâni se va finaliza reparaţia podului de la Valea Mănăstirii, punctul Mărinici, după care va urma recepţia.