Terasa din Pitești - Amendă pentru că servea clienții în spațiu închis!

307 poliţişti şi poliţişti locali au acţionat în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 42 de acţiuni punctuale (din care 33 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 2 acţiuni cu lucrători I.J.J. Argeş şi 7 acţiuni cu reprezentanţi ai I.S.U. Argeş, poliție locală şi alte structuri, cum ar fi DSP, DSVSA, RAR, structuri cu atribuții în domeniul silviculturii și altele). 

CITEȘTE ȘI ... Ai avut COVID? Află unde și cum poți face recuperare pulmonară la Pitești!

Au fost verificate 3.043 de persoane, din care 2.278 doar în cadrul acţiunilor punctuale.  Au fost verificate 133 de societăţi comerciale, din 111 locaţii, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. 

De asemenea, 285 de autovehicule au fost verificate, din care 89 de mijloace de transport în comun. 

CITEȘTE ȘI ... Județele care nu mai au locuri la ATI pentru pacienții COVID

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 164 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.750 de lei, după cum urmează:
- 157 de sancţiuni, în valoare de 12.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
- o sancțiune, în valoare de 4.000 de lei, a fost aplicată unei societăți comerciale;
- 6 sancţiuni, cu avertisment au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

CITEȘTE ȘI ... Din ianuarie, șoferii ar putea fi sancționați și cu sume de peste 4.000 lei

De exemplu, ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti, au acţionat pe raza de competenţă, pentru respectarea prevederilor legale privind măsurile specifice stării de alertă, cu scopul de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu virusul Covid-19, împrejurare în care au constatat că la un punct de lucru al unei societăţi comerciale, spaţiul în care erau serviţi clienţii era asimilabil unui spațiu închis.
În urma celor constatate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 4.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.