(video) Cazul polițistului mort la vânătoare. Suspecții au fost reținuți!

Update 12 septembrie, ora 17:30

Politistii din cadrul Serviciului Investigatii Criminale Argeș au pus in aplicare 2 ordonante de retinere emise de Parchetul de pe langa Tribunalul Argeș, pe numele celor doi barbati, banuiti de omor si braconaj, respectiv braconaj si marturie mincinoasa.

 

Update 12 septembrie

Cele două persoane care se aflau împreună cu tânărul polițist de 28 de ani mort după ce a fost împușcat în timpul unei partide de vânătoare, au fost conduși, astăzi, la audieri. Bărbații, în vârstă de 60, respectiv 35 de ani, sunt bănuiți de savarsirea infractiunilor de braconaj si omor.

Tragedia a avut loc la finalul lunii iulie. După aproximativ două săptămâni, polițistul a murit.  Reamintim că bărbatul lucra la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Venise acasă, la părinți, la finalul lunii iulie. Un participant la partida de vânătoare a descărcat arma înspre locul în care se afla bărbatul. Incidentul s-a petrecut noaptea, la distanță de localitate, așa că nimeni nu a auzit nimic.

 

UPDATE, 14 august

Tânărul, în vârstă de 28 de ani, împușcat la o partida de vânătoare, a murit, noaptea trecută, la spitalul Floreasca.

Cătălin Nicolae lucra la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Venise acasă, la părinți, la finalul lunii iulie. Un participant la partida de vânătoare a descărcat arma înspre locul în care se afla bărbatul. Incidentul s-a petrecut noaptea, la distanță de localitate, așa că nimeni nu a auzit nimic.

Update

Cei doi, atât cel care l-a transportat la Spitalul din Curtea de Argeș pe polițist, cât și prietenul cu care se afla în pădure, sunt vânători. Se pare că victima a fost împușcată cu o armă de vânătoare cu alice. O singură dată s-a tras, iar omul a picat la pământ.

Tânărul de 28 de ani fusese acasă, la părinți, și a plecat împreună cu mai mulți prieteni la vânătoare. La un moment dat un participant la partida de vânătoare a descărcat arma înspre locul în care se afla bărbatul. Acesta a fost efectiv ciuruit. Incidentul s-a petrecut noaptea, la distanță de localitate, așa că nimeni nu a auzit nimic.

Șase persoane, care se aflau cu polițist noaptea trecută, sunt vizate de această anchetă si toate vor fi duse la audieri. Anchetatorii au folosit pana și aparatura de detectat metale pt a găsi eventuale cartușe in locul unde politistul a fost împușcat.

Polițistul este rănit grav. I-au fost extirpate splina si un rinichi. Se află la Spitalul Floreasca, din Capitală, unde a fost dus cu elicopterul, noaptea trecută.

 Viorel Popescu, manager Spitalul Curtea de Argeș


 

Ancheta a fost extinsă, făcându-se cercetări pentru a se stabili cine l-a împușcat, dar și pentru a se afla ce căutau bărbații în pădurea respectivă.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

De asemenea, menționăm faptul că poliţistul se afla în concediu de odihnă”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.


 

Un polițist, în vârstă de 28 de ani, care este de fel din Mușătești, a fost împușcat noaptea trecută. Acesta se afla cu un bărbat în pădurea de la Mușătești, cu scopul de a o păzi. La un moment dat, s-a auzit o împușcătură, iar polițistul a căzut secerat. Cel cu care era a sunat un prieten care a venit și i-a luat cu mașina apoi i-a dus la spital la Curtea de Argeș. 

Victima a fost băgată in operație. De acolo s-a solicitat sânge pentru că bărbatul pierdea foarte mult. Ulterior, pentru că starea lui era gravă, s-a luat decizia să îl transfere la București, cu elicopterul. 

Polițiștii au deschis dosar penal pentru tentativă de omor.

Se pare că bărbatul împușcat este polițist la o secție din București și se afla în concediu.