Temperaturi mari pentru această perioadă, în special în sudul țării

Vremea va fi în continuare caracterizatã de valori termice cu mult mai mari decât cele climatologic specifice datei la nivelul întregii ţãri, dar mai ales în centru, sud şi în est. 

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 8 grade. 

Cerul va avea înnorãri pe tot parcursul intervalului în vest şi sud-vest, unde va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului, cerul mai mult senin ziua, se va înnora treptat începând cu orele serii, iar ploile se vor semnala local. 

La munte, la început vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile, în timp ce, la altitudini mari doar va ninge. Cu o probabilitate destul de mare, îndeosebi din a doua parte a nopţii, în Maramureş, ploile se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare, iar în Transilvania, cu precãdere în partea de est a regiunii vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiţii de polei. 

Cantitãţile de precipitaţii vor fi local însemnate în sud-vest şi în grupa vesticã a Carpaţilor Meridionali. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali, unde temporar ninsoarea va fi viscolitã şi zãpada spulberatã, iar ziua şi în sudul Banatului, dar la intensitãţi mult mai mici. 

Dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţã, precizează stirimeteo.ro.

În București vremea se va menţine cu mult mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã, astfel cã în orele amiezii se vor înregistra valori în jurul a 12 grade, iar temperatura minimã va fi de 2 - 4 grade. Cerul, mai mult senin ziua, se va înnora treptat în a doua parte a intervalului, iar cu o probabilitate destul de mare, spre sfârşitul acestuia, trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla în general slab. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.