Temperaturi de peste 30 de grade azi în mai multe zone din țară

Prima zi de școală ne aduce soare, atmosferă de vară și un vânt mai insistent în est și sud-est. Maximele ating și depășesc 30 de grade în multe zone și ajung pe la 33 de grade în Oltenia.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă însorită, vânt cu intensificări trecătoare și temperaturi mai potrivite pentru o zi de vară.
Maximele ajung pe la 30...31 de grade, iar în zona Dobrogei se face mai cald decât ieri.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, ne așteaptă încă o zi însorită și o amiază călduroasă, cu 30...31 de grade la umbră. Vântul se întețește puțin și pe aici.

Soare și vreme caldă avem și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Temperaturile cresc de la o oră la alta și vor ajunge până la 31 de grade, iar vântul agită atmosfera și în această zonă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș domină cerul senin și se face destul de cald la orele amiezii. Dimineața și noaptea apare puțină ceață, iar maximele ajung pe la 28...29 de grade.

Și în ținuturile vestice se menține timpul frumos. O să avem soare, câțiva nori de vreme bună și va fi mai cald decât în mod obișnuit. După prânz se vor înregistra în jur de 30 de grade, iar vântul va adia plăcut.

În Transilvania, este răcoare acum dimineața, iar până la ora 10 este cod galben de ceață densă pentru județele Harghita și Covasna. Mai târziu, soarele încălzește treptat atmosfera și temperaturile urcă până la 28...29 de grade.

În Oltenia se face din nou foarte cald; nu prea zărim norii și nici vântul nu prea se simte. Temperaturile ajung la valori mai potrivite pentru miezul verii, de 33 chiar 34 de grade.

Vara continuă și în ținuturile sudice. Maximele urcă spre 31...32 de grade; norii apar sporadic și doar vântul are unele porniri în jumătatea estică a Munteniei.

În București, sunt schimbări, deocamdată. Astăzi avem soare și o amiază călduroasă, cu un pic de vânt și 31 de grade în termometre. Urmează o noapte liniștită, senină, cu o minimă de 18 grade.

La munte rămânem cu vremea caldă și frumoasă. E drept că dimineața este răcoare, iar pe văi și în depresiuni poate să apară ceața, dar peste zi, temperaturile ajung la valori foarte plăcute, mai ridicate decât ar fi normal la mijlocul lunii septembrie.

Și la mare găsim vreme bună și temperaturi ca în plin sezon. Cerul se păstrează curat, vântul rămâne destul de activ și se face mai cald decât ieri. Prin stațiuni se pot atinge chiar și 30 de grade, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.


Sursa: stirileprotv.ro