Temperaturi de 15 grade Celsius în ziua de Crăciun!

Meteorologii anunță că în Ajun, dar și în prima zi de Crăciun, temperaturile vor fi comparabile cu cele din preajma sărbatorilor Pascale. Astfel, vor fi temperaturi de 15 grade Celsius, cele mai ridicate valori urmând să se înregistreze în sudul Olteniei, Munteniei şi al Dobrogei.

De sâmbătă, însă, se răcește în toată țara. Ploile se vor transforma în lapoviță și ninsori în sud, sud-est. La munte vor fi ninsori mai abundete cu strat nou de zăpadă.

 


Vremea în Ajun - joi, 24 decembrie


În ajunul Crăciunului, atmosfera de primăvară va cuprinde întreaga ţară. Va fi cald dar vor fi şi ploi în vest, centru şi nord.

În Crişana şi Maramureş precipitaţiile vor fi în moderate cantitativ. În zona montană înaltã a Carpaţilor Occidentali şi din nordul Carpaţilor Orientali vor fi ninsori şi lapoviţă.
Vântul va sufla intens la munte, unde rafalele vor depãşi 70...90 km/h, iar pe arii mai restrânse şi cu viteze mai mici şi în regiunile intracarpatice.

Regimul termic va cuprinde valori cu 10 grade peste normalul perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest.

 

 


Prognoza meteo de Crăciun - vineri, 25 decembrie

 

Prima zi de Crăciun ne va aduce temperaturi comparabile cu sărbatorile Pascale. Vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã din an în toatã ţara, dar în special în regiunile sudice şi sud-estice. Ploile vor acoperi regiunile din vestul, centrul şi nordul teritoriului.

Începând de seara vor fi precipitaţiile vor ajunge şi in jumãtatea de sud-est, iar în Transilvania şi Moldova izolat şi trecãtor vor fi şi ninsori sau lapoviţã. La munte, vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei, iar la altitudini mari treptat vor predomina ninsorile. Pe alocuri se vor cumula cantitãţi de apã de 10...15 l/mp.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, local şi temporar în regiunile estice şi sud-estice şi izolat în celelalte zone.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade în nordul Moldovei şi 14...15 grade în sudul Olteniei, Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade. Izolat şi trecãtor se va semnala ceaţã.

Sursa: observatornews.ro