Teilor: Nu renunțăm la niciunul dintre cei 330 de angajați

Conducerea lanțului românesc de bijuterii Teilor anunță că nu va renunța la niciunul dintre cei 330 de angajați pe care îi au.


Forbes România: Ce decizii de business a luat compania dumneavoastră de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Începând de luni am creat o Comisie de analiză a situației. Urmărim evoluția socială și economică a mediului din România și încercăm să luăm cele mai bune decizii în așa fel încât să avem grijă de angajații noștri care în această perioadă sunt foarte vulnerabili, apoi de clienții noștri care nu trebuie să simtă acest șoc al izolării, al privării de anumite servicii sau bunuri.
Din punct de vedere organizațional, funcționăm până în acest moment cu întregul colectiv, consiliem clienții, primim comenzi și livrăm la timp.
În toate magazinele pe care le avem în țară și în străinătate ne adaptăm regulilor și normelor impuse de autorități.
Investițiile în dezvoltarea rețelei continuă (toate contractele pe care le-am încheiat până acum sunt în desfășurare), în plus, la ora actuală avem concomitent cinci magazine în deschidere, la care lucrăm într-un ritm susținut.
Încercăm să menținem un climat de normalitate și să transmitem clienților același sentiment. De aceea în perioada următoare ne concentrăm în mod special pe mediul nostru online – teilor.ro – unde clienții primesc tot suportul de care au nevoie pentru ca produsele să ajungă la ei în timp util.


 
Forbes România: Care sunt măsurile pe care compania dumneavoastră le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

La nivelul firmei s-au luat măsurile administrative impuse de situație:
– Am comunicat angajaților noștri normele de igienă și dezinfectare a spațiilor în care își desfășoară activitatea.
-Am impus reguli stricte pentru prezența la serviciu: cine nu se simte bine, cine are simptome de răceală/gripă sau un membru al familiei cu astfel de simptome, să lucreze de acasă.
-Am discutat la nivelul companiei despre cum să ne protejăm și cum să acționăm dacă suntem expuși vreunui risc.
-Chiar dacă o parte dintre colegi vor merge acasă pentru o lună, în această perioadă vom suporta 75% din salariul lor net. Dorim să depășim acest moment cu același număr de angajați, pentru că ne considerăm o mare familie și așa sper că vom rămâne. Nu vrem să renunțăm la niciun coleg, pentru că împreună am ajuns până aici.


Forbes România: Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioadă de timp pentru a atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați?

Pe lângă măsurile care se impun în situația aceasta, statul ar trebui să amâne plata contribuțiilor pentru câteva luni, pentru a da răgaz firmelor să își re-gândească planul de afaceri și să se redreseze.
O altă măsură aș aștepta-o din partea băncilor, care ar trebui să susțină în mod activ companiile care până acum au avut o activitate sănătoasă și un istoric bun și să nu stopeze sau amâne finanțările în această perioadă.


Forbes România: Care sunt scenariile posibile pe care le vedeți pentru business-ul dumneavoastră dacă epidemia continua si/sau ia amploare? Dar pentru întreaga economie românească?

Pe termen scurt – 3 – 6 luni – impactul emotional și restricțiile impuse de autorități vor duce la scăderea vânzărilor până spre zero, dacă centrele comerciale se vor închide.
Pe termen mediu – 6 – 12 luni – consider că activitatea va intra în normal pentru Teilor, cel puțin aceasta este speranța mea.
Probabil că multe firme își vor trimite angajații în șomaj tehnic, vor aștepta să treacă această perioadă și apoi vor face strategii pe termen lung și scurt.
Fără îndoială că va urma o perioadă grea pentru toate companiile, pentru că există afaceri mici, care nu au puterea să reziste câteva luni cu încasări mici sau chiar inexistente, iar companiile medii, cele care sunt slab capitalizate, vor avea de suferit mai mult.


Cum credeti că ati putea ajuta comunitatea – societate și business?

În aceste momente, noi cei de la Teilor ne concentrăm activitatea și resursele asupra celor 330 de angajați ai noștri, dar și asupra Spitalului Județean de Urgență Pitești, pentru care achiziționăm articolele de care au nevoie.


Sursa: forbes.ro