Tehnologia este cea care va face diferența în performanță în viitorul apropiat

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Gheorghe Lupescu 
Vârsta: 47 de ani
Ocupație: inspector-șef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeș
Studii: Școala doctorală cu doctorat în domeniul Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, obținut la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, București.
Pasiuni: vânătoarea, lectura, tenisul de câmp.

----------------------------------------------------------------

 

În 2017, col. Gheorghe Lupescu a preluat conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, iar în cei trei ani de management şi-a pus puternic amprenta asupra instituţiei pe care o coordonează. A mizat pe oamenii săi, pe pregătirea lor, dar şi pe dotări tehnice în concordanţă cu provocările zilelor noastre. În tot acest timp, col. Gheorghe Lupescu a venit cu o viziune fresh asupra a ceea ce înseamnă lider şi a oferit tot timpul puterea exemplului, preferând să stea alături de oamenii săi în teren şi nu în birou. Ca provocări ale noii generaţii de manageri, acesta a enumerat următoarele:

„Adaptarea la personalitățile diferite ale oamenilor din echipă, adaptarea stilului de management pe fiecare individ în parte, împărțirea între nevoile oamenilor, lupta continuă de a fi luat în serios și de a fi respectat. O altă provocare care trebuie luată în seamă este aceea de a încuraja membrii echipei să ia inițiativă. Noua generație de manageri are nevoie de metode noi şi proaspete de dezvoltare. Așa cum sălile de fitness care au succes oferă mereu metode și programe noi de modelare a formei corpului, de menținere a tonusului şi a vitalității personale, în aceeași  măsura este necesară și inovația în programele de pregătire a personalului.”


Ca avantaje ale noii generaţii pune pe primul loc accesul facil la tehnologie.

„Având în vedere că trendul actual este tehnologizarea tuturor domeniilor de activitate, consider că tehnologia este cea care va face diferența în performanță în viitorul apropiat. În același timp, viteza de transmitere a datelor între persoane ajută la o comunicare facilă și, pe cale de consecință, depășirea tuturor problemelor cu ușurință.”

 

Solidaritatea este cheia, din punctul său de vedere, pentru a depăşi această perioadă grea pentru întreaga umanitate.

„Dacă istoria ne-a învățat ceva este  faptul de fi uniți prin toate încercările la care am fost supuși, noi ca națiune. Plecând de la această premisă, putem afirma că am învățat ceva de la această perioadă prin care trecem. Am învățat că ne putem adapta situațiilor noi și că prin stăruință putem face față provocărilor, indiferent de natura lor. La momentul actual, perspectiva viitorului apropiat este una pozitivă și consider că,  dacă o să menținem același nivel de implicare și dedicare, o să reușim. 


Pentru acest an, ca inspector-şef al IJJ Argeş, îşi propune asigurarea unui management al resurselor care să permită funcţionarea în limite normale a structurilor operative şi gestionarea unor situaţii de criză în domeniul ordinii şi siguranţei publice, dimensionarea adecvată a măsurilor de ordine publică, în corelare cu evoluţia situaţiei operative, precum și planificarea misiunilor, cu respectarea măsurilor de protecţie a personalului propriu.