PROGRAMUL GALEI ANIVERSARE

UPDATE

PROGRAMUL GALEI ANIVERSARE "DAVILA 70"

- Momente coregrafice;
- Proiecție de filme documentare: ”7 decenii de teatru la Pitești”, “Mărturii despre trecut”, ”Spectacole de ieri și de azi”, ”Opinii la aniversare”, ”In memoriam”;
- Decernarea diplomelor de aniversare și a titlurilor de societari și societari de onoare;
- Momente susținute de actorii Emil Boroghină și Vasile Pieca;
- Recitaluri ale artiștilor Constantin Nica, Marius Bălan, Cristina Neacșu, Dorin Anastasiu, Ileana Șipoteanu;
- invitați: Emil Constantinescu, președintele României în perioada 1996-2000, reprezentanți ai administrației locale și județene, ai societăților și instituțiilor culturale, ai Uniter si ai Conventiei Teatrale Europene, etc.

 

Vineri, 1 februarie, de la ora 18:30, în Sala Mare a Teatrului ”Al. Davila” se organizează Gala Aniversară - Davila 70”, marcând 70 de ani de activitate.

Din 1 februarie 1949, Ministerul Artelor și Informațiilor îl transformă în Teatru de Stat, prin care ,,Sediul permanent al nouui Teatru de Stat să fie în Pitești și să deservească județele Argeș, Muscel, Olt și Teleorman”.
Din anul 1949 s-a înființat și sectia de păpuși, iar din 22 ianuarie 1960 este înregistrat la Ministerul Învățământului și Culturii, în anexa C, sub numele de Teatrul de Stat ”Alexandru Davila” Pitesti, ca teatru dramatic, cu secțiile de estradă și păpuși.

Accesul se face pe bază de invitații gratuite care se procură de la agenția teatrală.