Te înregistrezi, votezi, contezi!

Te înregistrezi, votezi, contezi! Ambasada României la Londra a lansat aplicația „Te înregistrezi, votezi, contezi!” privind înscrierea în Registrul electoral. 

Potrivit Digi24, orice persoană domiciliată sau rezidentă pe teritoriul britanic are posibilitatea să completeze online cererea de înscriere și, ulterior, să o printeze, dateze și semneze.

Prin intermediul aplicației, este facilitat accesul direct la cererea de înscriere și sunt prezentate de o manieră simplificată condițiile de înscriere în registrul electoral.

Ambasada României la Londra reamintește că înscrierea în registrul electoral pentru votul în străinătate la alegerile parlamentare din 2016 se face respectând mai mulți pași. Astfel, se completează cererea de înscriere, se datează și se semnează, se atașează copia pașaportului de tip CRDS, se atașează copia unui act de identitate valabil — carte de identitate sau pașaport — și copia unuia din documentele care atestă reședința în Marea Britanie. Cererea în original și copia sau copiile documentelor de identitate și de reședință se pot depune personal sau trebuie trimise prin poștă la adresa Consular Section, Embassy of Romania in London, M.E.I.C. House, 344 High Street Kensington.

Aplicația poate fi accesată AICI.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că, până la data de 1 august, au fost validate 4.616 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate. În Marea Britanie au fost înregistrate 103 cereri pentru vot prin corespondență și 16 pentru vot la secție.