Tatiana Preduţ: Fără pasiune şi perseverență în profesie nu există succes

Domeniile de activitate care au marcat viata şi evoluţia Tatianei Preduţ sunt două: primul este sănătatea, cariera profesională pe care şi-a construit-o cu perseverență, profesionalism şi hărnicie, atât în Spitalul Județean Argeș, cât şi la nivel național, ca evaluator al Autorităţii Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS). De asemenea, şi-a dedicat o bună parte din ultimii ani vieţii politice şi sociale a municipiului Piteşti, în calitate de preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD Piteşti şi consilier local. 

 

 

 Există femei din domeniul dvs. de activitate care v-au servit ca inspiraţie, ca model?


- În domeniul medical, modelul meu este dr. Venera Elefterescu, o  profesionistă, un model de dăruire pentru pacienți, calmă, obiectivă, permanent elegantă şi cu o vorbă bună pentru celălalt. Activitatea politică şi socială mi-a adus la pachet reușite personale şi pentru organizația în care activez, PSD Pitești, stres, expunere publică, presiuni pe familie şi cunoscuți, lovituri sub centură, teste de anduranță, muncă, intrarea în anturajul unor oameni extraordinari, dedicați misiunii asumate, cu putere de muncă fantastică! Una peste alta, sunt pe plus, adică nu îmi pare rău de nimic, din ce am făcut în viața aceasta! Întâmplător sau nu, modelul meu din viața politică este doamna Viorica Nicolescu, pentru tot ce înseamnă o femeie puternică din spatele unui bărbat puternic, la bine şi la greu, pentru echilibru, demnitate, dedicare, fermitate şi bunătate, calități pe care le-am găsit la dânsa şi care m-au inspirat atunci când am avut de luat decizii.

 


Ce sfat i-aţi da unei tinere care îşi începe acum parcursul profesional?


- Un profesionist este totdeauna necesar şi apreciat în activitatea pofesională (competența bate genul, oriunde): nu şterge etapele, urcă încet şi sigur, nu te baza pe nimeni, ai căzut, ridică-te şi continuă şi, cel mai important, dacă nu-ți place meseria pe care ai ales-o, schimb-o, obligatoriu cu cea pe care ți-o dorești! Fără pasiune şi perseverenţă în profesie nu există succes.

 


Cum definiți rolul femeii în societate raportat la vremurile noastre?


- Așa cum în familie, dacă sunt doi care au același obiectiv, rezultatele apar mult mai rapid şi mai ușor, așa şi la nivel macro, o națiune care folosește resursa valoroasă numită femeie, cu respect, egalitate de gen şi sprijin corect în carieră, va avea o dezvoltare mai rapidă şi mai armonioasă. Pe plan individual, femeia își alege, în viața profesională şi publică până unde vrea să urce! Fiecare treaptă în carieră are un cost şi trebuia să îl accepți, să îl plătești şi să trăiești cu consecințele.

 


 Ce obiective v-aţi trasat pentru acest an?


- Profesional, meseria de asistent medical, la care nu renunţ din pasiune, îmi dă echilibru şi prilejul să fac mult bine oamenilor care au nevoie de ajutor. Am proiecte legate de managementul calității serviciilor medicale din spitale, pe care vreau să le continui şi care îmi oferă ocazia să îmi pun experiența de 39 de ani în Terapie intensivă şi în administrație de spital, în slujba decidenților din spitale. Politic, mi-am asumat, în echipa dlui primar Gentea, un proiect ambițios pentru administrația Piteștiului şi voi fi „acolo” atâta timp cât este nevoie de mine.