Târgurile, ștrandurile și piscinele - închise până la 23 august!

Ieri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis prelungirea suspendării tuturor evenimentelor publice de tip târg, bâlci, precum și activitatea de agrement: piscină, bazin de înot, ștrand (excepție făcând activitatea fizică desfășurată de sportivii de performanță) până la data de 23 august. De asemenea, se va respecta în continuare reducerea programului (ora de închidere fiind 23:00) până la data respectivă și pentru activitățile de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri.

 

CITEȘTE ȘI ... Țeavă de gaze spartă în Mioveni din cauza unei lucrări la canalizare!


Alte hotărâri la nivel național!

Art.1 Se aprobă eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările / zonele de risc epidemiologic ridicat. 
 
Art.2 Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările / zonele de risc epidemiologic ridicat se adoptă prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emise de  Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică, luând în considerare toate implicațiile asupra domeniului sănătății publice. 
 
Art.3 Pentru adoptarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevăzută la art.2 se analizează toate implicațiile socio-economice generate de instituirea măsurii carantinei, formulate de autoritățile administrației publice centrale, potrivit domeniului de competență. 
 
Art.4 Propunerea de instituire a carantinei în condițiile prevăzute la art.2 poate fi adoptată doar pentru zone / regiuni administrative ale țărilor cu risc epidemiologic ridicat. 
 
Art.5 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora. 

 


Lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr 39 din 10.08.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență 

 

ZONĂ GALBENĂ (carantina 14 zile)

Africa de Sud 
Argentina 
Armenia 
Aruba 
Bahamas 
Bahrain 
Bolivia 
Bosnia si Herțegovina 
Brazilia 
Capul Verde 
Chile 
Columbia 
Costa Rica 
El Salvador 
Guineea Ecuatoriala 
Honduras 
Insulele Feroe 
Insulele Turks si Caicos 
Insulele Virgine ale Statelor Unite 
Irak 
Israel 
Kazahstan 
Kârgâzstan 
Kosovo 
Kuweit 
Luxemburg 
Macedonia de Nord 
Maldive 
Moldova 
Muntenegru 
Oman 
Palestina 
Panama 
Peru 
Puerto Rico 
Qatar 
Republica Dominicana 
Sint Maarten 
Statele Unite ale Americii 
Surinam 


Măsura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l). 
Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa.