Târguri și piețe închise din cauza gripei aviare

Autoritățile locale și județene au dispus măsuri de urgenţă în Argeș după ce rezultatele analizelor de laborator au confirmat două cazuri de gripă aviară în nordul județului.

Păsările au fost sacrificate și incinerate. De asemenea, prin hotărâre, Centrul Local pentru Combaterea Bolilor a dispus în sarcina Gărzii Forestiere notificarea administratorului fondului cinegetic din zonă pentru a informa DSVSA Argeş în legătură cu prezenţa de păsări moarte pe raza acestuia.

CITEȘTE ȘI ... ȘOC! DOSARUL MINERIADEI- Se cere punerea sub acuzare a deputatului Cătălin Rădulescu

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică îi va atenţiona pe medicii de familie cu privire la obligaţia de a anunţa orice suspiciune de boală. Directorul DSVA, Daniel Lupu, ne-a declarat că la Stâlpeni și Mihăești au fost închise târgurile de animale și piețele: „Măsura a fost luată de inspectori imediat. Pentru a evita eventuale neplăceri, am decis să închidem temporar aceste unități pentru o perioadă. Deocamdată, nu știm exact pentru cât timp”, ne-a declarat Daniel Lupu.

S-a dispus, de asemenea, și demararea unei anchete epidemiologice, precum şi delimitarea unei zone de protecţie pe o rază de minimum trei kilometri şi a unei zone de supraveghere de 10 kilometri.