TÂRGUL DE LA DOMNEȘTI: RAIUL HOȚILOR DE BUZUNARE!

 

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Domneşti, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Aceştia au identificat-o pe C.A., de 40 de ani, din comuna Băiculeşti, bănuită că în luna septembrie a anului curent ar fi sustras suma de 450 de lei şi o pereche de cercei din aur din geanta unei femei care se afla în Târgul Săptămânal Domneşti.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanei vătămate.

În acest sens, polițiștii avertizează: 

Specificul furturilor din buzunare constă în faptul că locul de acţiune este un spaţiu restrâns, de regulă favorizat de aglomeraţie, poziţia hoţului fiind permanent riscantă. Comportamentul neadecvat caracterizat prin neglijenţă, ignoranţă ”ajută” la comiterea acestui gen de fapte. Exersarea spiritului de vigilenţă reprezintă primul şi cel mai solid „scut” împotriva hoţilor şi a altor genuri de infractori. Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare, genţi, este recomandat să ţineţi cont de sfaturile cu caracter preventiv oferite.

În situaţia în care deveniţi victima unei infracţiuni de furt din buzunare, anunţaţi organele de poliţie la numărul unic de urgenţă 112, apelabil de la orice telefon mobil sau fix, chiar şi public, indiferent că aveţi sau nu credit ori cartelă.