Target pentru vacanţa de vară: În şcolile argeşene, dispar toate WC-urile din fundul curţii

În următoarele trei luni, primăriile şi Consiliul Judeţean au ca obiectiv să scape de toate toaletele aflate în curtea unităţilor de învăţământ.

Conform listei CJ Argeş, mai sunt 34 de locaţii cu WC în curtea şcolii.

„Am alocat, din 2016 până acum, 196 miliarde lei vechi pentru a realiza grupuri sanitare în incinta şcolilor şi ne-am propus ca în această vară să rezolvăm problema în tot judeţul şi să realizăm toate investiţiile necesare ca, la începutul anului şcolar, să nu mai existe toalete în afara incintei”, a declarat preşedintele CJArgeş, Dan Manu.

Încă de anul trecut, conducerea administraţiei judeţene a anunţat că va aloca bani cu prioritate primăriilor care au nevoie de fonduri pentru a realiza grupuri sanitare în interiorul şcolilor, crescând astfel gradul de civilizaţie şi în mediul rural. Astfel, bieţii copii vos scăpa de coşmarul de a merge în curtea şcolii la toaletă, chiar şi pe ploaie, frig sau ninsoare.  


Veştile nu sunt atât de bune însă în privinţa reţelei de canalizare. Dacă în 2016, judeţul avea o acoperire de 27% pe acest segment, în mediul rural, după investiţii de 205 miliarde lei vechi în 76 de localităţi, timp de doi ani, s-a ajuns la aproape 50%. După cum a mărturisit preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, acest procent redus este determinat de durata procedurilor şi reticenţa oamenilor de a se racorda la reţeaua locală, deşi ea există şi chiar au solicitat-o.

Sursa:saptamanalul ancheta